Acasa InternationalExterne Reîncepe războiul din Coreea? SUA se pregătesc

Reîncepe războiul din Coreea? SUA se pregătesc

scris de M.A.
18 afisari

SUA se pregătesc pentru un atac al Coreei de Nord în Coreea de Sud. Comandantul forţelor americane staţionate în Coreea de Sud a cerut marţi Pentagonului rachete şi elicoptere de atac suplimentare.

războiul din Coreea

Reîncepe războiul din Coreea? SUA se pregătesc

„Pentru a ne consolida capacitatea de luptă, am cerut ca noi să avem prioritate pentru a primi escadroane suplimentare de atac şi de recunoaştere”, precum şi „capacităţi sporite în termeni de rachete balistice de apărare”, a declarat generalul James Thurman. Declaraţiile generalului american au loc într-un moment în care Phenianul a ameninţat de mai multe ori Seulul cu „un război sacru” folosind mesaje din ce în ce mai virulente, transmite Mediafax.

Statele Unite, aliate ale Coreei de Sud în timpul războiului Coreei (1950-1953), are dislocaţi 28.500 de militari pe teritoriul acestei ţări. Thurman a cerut de asemenea Departamentului american al Apărării să trimită un batalion de aviaţie, dotat cu elicoptere de atac Apache. „Cred că vom putea ajunge la acest lucru”, a declarat generalul, adăugând că prioritatea este de a „menţine o situaţie stabilă şi paşnică” în peninsula coreeană. „Mă voi asigura că vom menţine la cel mai înalt nivel pregătirile”.

De la decesul liderului nord-coreean, Kim Jong-il, în decembrie 2011, şi venirea la putere a fiului său cel mai mic, Kim Jong-un, care are aproximativ 30 de ani, tensiunile dintre cele două ţări au crescut. Imaginile din satelit sugerează o dezvoltare a capacităţilor nucleare ale Coreei de Nord.

13 comentarii

BULA 12-06-2012 - 09:44

Sa treaca de a amenintari la fapte si sa le scape cateva rachete nucleare americanilor, sa simta pe pielea lor cum a fost la Hiroshima si Nagasaki.
Sa se depop.uleze si Asia si America, sa putem trai mai putin stresati.

digital 12-06-2012 - 09:51

da mă,o să trăiești tu mai puțin stresat cu mii de rontgeni în căpățâna aia goală!
și o să fii liber atunci!

BULA 12-06-2012 - 09:55

Ma, prefer sa mor de radiatii, dar sa-i stiu facuti cenusa pe aia care ne-au facut un imens rau, cupa ’89.

digital 12-06-2012 - 09:58

răul ni l-am făcut noi,ăia doar ne-au privit și ne-au întins ustensilele!
noi le-am luat și tot noi am acționat…
ce e greu așa…?!

BULA 12-06-2012 - 10:11

Am fost supusi unui razboi neconventional, planificat in detaliu de NATO, in particular de americani si englezi, ca ei conduc acolo.
Cand decapitezi conducerea unei tari, unde industra e de stat, poti sa razi totul prin saracani adusi la conducere, care pentru cateva miloane de dolari sunt in stare sa dea foc la tot ce s-a facut de inaintasii lor. Americanii si cacatii din Occident sunt autorii morali ai distrugerilor din Europa de Est.

La fel au procedat si cu Argentina, desi acolo era la putere un regim de dreapta. Industria argentiniana era de stat, adica fara un stapan direct, o familie care sa beneficieze si care sa o protejeze.

Romeo2110 12-06-2012 - 11:40

Articolul este alarmist.
Coreenii nu au cum sa duca bomba pana in SUA. Nu ajunge nici pana in insulele Midway.

Poate peste vreo 20 de ani….

BULA 12-06-2012 - 12:18

Nici nu a crezut careva ca incepe razboiul. Articolul a fost scris ca sa putem sa-i injuram pe americani si sa ne simtim mai bine.

Romeo2110 12-06-2012 - 14:58

Poate cineva doreste sa-i incaiere cu fratii din sud si cu japonezii.

Prea multa concurenta economica „neloiala” din partea sud-coreeana si japoneza. Si nu mege nici vraja cu ” marea privatizare” sau cu „integrarea”.

Cercul 12-06-2012 - 11:08

BULA, nimeni nu te opreste sa-ti faci o fabrica. Dar intr-o privinta ai dreptate, schimbarea reala de regim nu vine decat printr-un razboi.

BULA 12-06-2012 - 12:04

Toata legislatia de dupa ’89 a fost data ca sa descurajeze productia. In conditiile inflatiei din anii ’90 si cu impozit care ajungea la 80% (cu toate darile si taxele), nu era incurajata productia. La productie ciclul dupa care se amortizeaza investitia initiala este mare, e nevoie de personal calificat (dureaza ani de zile sa-l formezi) si profitul este mic. Din aceste motive s-au apucat toti de bisnita. Bisnitarii au profit care poate depasi 100% din investitia initiala si rulajul se face rapid.
Nomal ar fi sa se incurajeze productia prin scutiri de taxe, cel putin in primii 10 ani de la inceperea afacerii. Dar nu se vrea.

Si cum sa faca unul ca mine productie, cand salariatii o duc de pe o zi la alta, la limita existentei, si nu au cum se capitalizeze ? Eu fac gura pentru ca s-au distrus capatitatile de productie deja create, in valoare de zeci ( sute) de miliarde de dolari.

Cercul 12-06-2012 - 13:06

@BULA: Eu „fabric” saptamanal probleme, nu cred ca ar fi greu sa se faca si tranzistoare, fara mult capital cu pix si hartie daca exista cap.
Ponta si Base nu ma pot impiedeca sa fac ce-mi propun, sunt sefi peste secretarele lor, atata decid cand li se craceste mizda.

BULA 12-06-2012 - 13:36

Fabrica taica, cate probleme ai chef. Dar nu cred ca sunt bune sa le mananci si nici nu merg la aparatul de radio, in locul tranzistoarelor.

desinul 12-06-2012 - 20:57

Un tampit mai mare decat celalalt…….cata logica!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult