Acasa InternationalExterne Renunţă la chirilic. Kazahstanul adoptă alfabetul latin

Renunţă la chirilic. Kazahstanul adoptă alfabetul latin

scris de M.A.
37 afisari

Kazahstanul adoptă alfabetul latin, renunţând astfel la cel chirilic. Pentru a linişti Rusia, preşedintele kazah, Nursultan Nazarbaev, a precizat că măsura nu are legătură cu preferinţele geopolitice ale ţării.

Renunţă la chirilic. Kazahstanul adoptă alfabetul latin

Renunţă la chirilic. Kazahstanul adoptă alfabetul latin

„Am stabilit ca obiectiv modernizarea limbii kazahe realizând, pînă în 2015, un program de trecere de la alfabetul chirilic la cel latin. Acest demers a fost dictat de necesitatea dezvoltării limbii de stat, alfabetul latin fiind mai mult în conformitate cu limba kazahă”, a declarat Nazarbaev în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii corpului diplomatic acreditaţi în ţară, transmite Ria Novosti, citată de Moldpres.

„Vă spun încă o dată că acest demers nu este legat de preferinţele geopolitice ale Kazahstanului. Aspirăm să dezvoltăm într-o manieră „multivectorială” relaţiile noastre umane şi culturale cu toate statele”, a subliniat preşedintele Kazahstanului.

1 comentariu

pathfinder 21-01-2013 - 09:38

Tare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS