Acasa InternationalExterne Reportaj în Oraşul Morţii

Reportaj în Oraşul Morţii

scris de A.P.
7 afisari

Minami Sanriku, localitatea care a fost ştearsă de pe hartă. Nici un geam nu s-a spart la cutremur, dar tsunamiul a ras tot. Zece mii de oameni sunt daţi dispăruţi.

Minami Sanriku, Oraşul Morţii

Nu a mai rămas nimic. O femeie priveşte pierdută. Foto: Daily Mail

Primul lucru care te frapează este liniştea. Nici un sunet nu se aude, în vreme ce ne apropiem de ceea ce odată era un oraş de coastă înfloritor.

Când te afli în ultima curbă a drumului care coboară spre Minami Sanriku, priveliştea dezastrului te izbeşte în faţă, oricâte imagini ai fi văzut până atunci, scrie Alex Thomson pentru Daily Mail.

Echipele de salvare sunt copleşite de numărul de intervenţii

Pompierii salvatori ridică dintre dărâmăturile de la Natori o victimă abia conştientă. Foto: Daily Mail

În 30 de ani de când sunt corespondent de război am relatat peste 20 de conflicte şi câteva cutremure majore. Dar nimic nu se compară cu ceea ce văd acum.

La numai un minut după ce ai trecut prin oraşe şi sate neatinse de cutremur, încât nici măcar un ciob nu lipsea din geamuri, dai cotul şi eşti şocat. Un întreg oraş de 17.000 de locuitori pur şi simplu a încetat să mai existe.

Minami Sanriku: dintr-un oraş de 17.000 de oameni, au rămas aşchiile

Localnicii bântuie printre dărâmături, la Minami Sanriku. Foto: Daily Mail

Cel puţin 95% dintre clădiri nu numai că sunt distruse; au fost reduse la mormane informe din lemn făcut ţăndări, beton sfărâmat şi metal răsucit. Tot acest peisaj este decorat hidos cu detalii ale vieţilor distruse: o femeie zâmbeşte din fotografia de nuntă, o chitară spartă zace printre sfărâmături, o păpuşă ruptă, pagini dintr-un caiet de şcoală.

Minami Sanriku, Oraşul Morţii

Echipe de salvatori la Minami Sanriku. Foto: Daily Mail

Poliţia încearcă să ne oprească să mergem mai departe, dar ne dăm jos din maşină şi o luăm pe jos.

Un camion cu remorcă a fost transformat de forţa apelor într-un zig-zag de fiare diforme, cu cabina smulsă. Patru maşini au fost izbite de el, peste întregul morman stă un acoperiş de casă. Locuinţele au fost mărunţite şi transformate în aşchii. Pe drumul ce duce spre şcoală, văd alte patru sau cinci maşini atârnând periculos deasupra unei râpe.

Oameni distruşi într-un oraş distrus

Oameni distruşi într-un oraş distrus. Foto: Daily Mail

Tabloul aminteşte de fotografiile de la Hiroshima sau Nagasaki, după căderea bombelor atomice.

Astăzi ar fi trebuit să fie o amiază de duminică plină de viaţă, cu excursionişti şi localnici bucurându-se de zona minunată şi prosperă, cu minunatele sale plaje şi pădurile din jur.

În loc de asta,  mici pâlcuri de oameni caută după victime sau se întorc acolo unde au fost casele lor, scotocind după agoniseala pe care nu au avut timp să o salveze.

Minami Sanriku, Oraşul Morţii

Peisaj suprarealist la Minami Sanriku. Foto: Daily Mail

Nu se aud plânsete, nici ţipete isterice, nici strigăte de mânie. Este înscris în mentalitatea poporului japonez să facă ceea ce trebuie în linişte şi cu demnitate.

Valul s-a retras, dar apele râului din apropiere se revarsă peste tot, din cauză că tsunamiul a modificat forma malurilor. S-au format bălţi cu apă de mare şi noroi.

Minami Sanriku, oraşul care trece dincolo de moarte

O femeie îşi caută soţul sub epava unui camion. Foto: Daily Mail

Salvatorii scot cu delicateţe un trup de sub dărâmături şi îl pun într-o pătură. Este tot ce au la dispoziţie. Dragostea, respectul şi solemnitatea cu care aceşti oameni îşi învelesc mortul, pe care l-au cunoscut, este probabil mai impresionant decât lacrimile.

Corpul va fi luat şi dus pe deal urmând a li se alătura celorlalte trupuri, în şcoala transformată în morgă.

Coşmarul japonez

Ca nişte jucării aruncate în dezordine de un copil, un vapor stă în echilibru pe un acoperiş în oraşul Otsuchi. Foto: Daily Mail

Zece mii de oameni sunt daţi dipăruţi, dar încă nu se poate şti dacă au murit sau printr-o minune au reuşit să fugă înainte ca tsunamiul să lovească.

La şcoală mă întâlnesc cu unul dintre proprietarii de restaurante, Yuchida Takuma. Ajută la operaţiunile mortuare, desfăcând sacii de polietilenă din grămadă.

Japonia după cel mai mare cutremur din istoria sa

Un motociclist trece pe lângă un vapor răsturnat în oraşul Hachinohe. Foto: Daily Mail

“Sunt norocos că mai trăiesc”, îmi spune. “Am auzit sirenele care sunau alarma de tsunami şi am urcat la şcoala de pe deal, la înălţime. Sirenele mi-au salvat viaţa.”

Îl întreb ce s-a întâmplat cu restaurantul său din centrul oraşului. “Oh”, răspunde, încercând să afişeze un zâmbet curajos. “Nu a mai rămas nimic. A fost măturat de ape, la fel ca totul din jur.”

Japonia între pământ şi ape

Tsunami loveşte la Myiako. Foto: Daily Mail

Afară, pe terenul de baseball al şcolii aterizează un uriaş elicopter militar japonez Boeing Chinook, pentru a descărca provizii şi pături, de care este o nevoie disperată – nopţile, temperatura scade sub zero. Pe acoperişul şcolii est scris cu litere mari SOS, pentru a fi vizibile din elicoptere.

Ne întâlnim cu profesorul de engleză Shinji Saki. “Am văzut totul. Absolut totul. Mai întâi a fost cutremurul, zgâlţâitura. Apoi sirenele care avertizau că va fi tsunami”, povesteşte el.

Japonezii arată o excepţională demnitate în suferinţă

O femeie învelită în pătură stă şocată printre resturile din Ishimaki. Foto: Daily Mail

“Eu eram deja sus, la şcoală, aveam oră. După câteva minute am auzit un uruit grozav şi a început. Am stat şi am privit cum întreg oraşul a fost ras de pe faţa pământului. Nu mai există.”

Îl privesc şi mă gândesc ce vor fi simţit vineri, el şi ceilalţi, înghesuiţi pe deal, văzând cum familiile, prietenii, căminele şi afacerile, totul a fost măturat de ape sub ochii lor.


A plouat cu vapoare în Japonia

Forţele de apărare civilă caută victime în jurul unei epave aruncate pe uscat de tsunami. Foto: Daily Mail

“Eram cam 7000 dintre noi pe deal”, povesteşte Shinji. “Să mai fi fost poate câteva mii pe dealul de vizavi. Dar în oraş eram 17.000 de oameni. Toţi ceilalţi au pierit.” Ridică din umeri: “Cine ştie dacă sunt opt sau zece mii care încă lipsesc. Nu-mi pot face o idee.”Dăm să plecăm, când amintirile îl copleşesc: “Înţelegeţi, era omul acela… L-am văzut luat de ape, stând pe acoperişul casei sale, şi plutind spre larg. L-am văzut… Mă uitam la el şi nu puteam să fac nimic.Devotamentul japonezilor este impresionant

O bunicuţă îngrijeşte de un copilaş la Otsuchicho. Foto: Daily Mail

Şcolile erau pline vineri după amiaza, atunci când a lovit tsunamiul. Amândouă sunt construite pe dealuri, aşa că mulţi copii şi-au pierdut părinţii.

Toţi de aici, absolut toţi, şi-au pierdut rude şi apropiaţi. Oamenii locuiesc acum în şcoli, stând liniştiţi la grămadă, în clase, înfăşuraţi în pături. Toţi cei care aveau nevoie de tratament medical au fost luaţi cu elicopterul, pentru că în oraş nu a rămas nici un spital.

Plecăm spre seară, târându-ne deprimaţi pe drumul de întoarcere, printre dărâmături. Deasupra, un cerc de păsări de pradă, atrase de leşuri. Nenumărate trupuri rămân de descoperit sub dărâmăturile acestui oraş şters de pe hartă.

18 comentarii

denali 14-03-2011 - 19:49

Un alt : Moment Educational…

Privind fotografiile din acest articol si cele din viitor pe marginea acestei catastrofe , ptr. cei care au ochi de vazut , urechi de auzit si un IQ mediocru , nu pot sa nu noteze un alt aspect cu care Realitatea , nu inceteaza sa ii EDUCE…

Este regretabil ca Naivii Periculosi si „pacifistii ” Lumii , nu iau nota de aceste Momente Educationale…pe care Universitatea Realitatii , se screme sa ne educe , cu exemplu dupa exemplu, iar noi gloatele refuzam cu incaptanare sa invatam lectiile trecutului…

Adica…In fotografiile de mai sus , si cele viitoare , cum am spus , eu nu observ nici un macademician ,nici un profesor emerit , nici un ziarist deontolog, nici un birocrat care supravegheaza vreun program social sau vreo moara de vant, sau vreun panou solar, in mijlocul ruinelor si dezastrului ajutand sinistrati , raniti si disperati…NU…

Ce vad eu (si sper ca si Naivii Periclusi si „pacifistii” Lumii vor vedea) , sunt : Militari …

Doresc ca Naivii Periculosi care ne tarasc in razboaie catrastrofale la fiecare cateva generatii sa ia nota ca imediat dupa seimurile si tsunamurile din japonia , Laureatul Nobel ptr. Pace din casa alba , nu a ordonat celor de la : Peace Corp , sau celor de la Departamentul de Stat ,sau macademicienilor si teoreticienilor din Universitati sa se deplaseze imediat spre japonia si sa ajute pe sinistrati…NU !!!…

Laureatul Nobel ptr. Pace din casa alba a ordonat imediat Imperialistilor Militari americani , sa deplaseze portavioane , porthelicptere, nave spital , nave desant , nave de transport, helicoptere, avioane,etc.,etc…cu alte cuvinte , in situatii ca acestea „pacifistii” Lumii si Naivii Periculosi apeleaza la insitutia pe care o urasc si o dispretuiesc din suflet : Complexul Industrial Militar Imperialist American …

Acesta a fost un alt : Moment Educational…spram ca Naivii Periculosi de pretutindeni sa ia nota de aceste Momente din Realitate…

Ereticul 15-03-2011 - 10:00

In fata unei asemenea tragedii tacerea sau un gand bun sunt mult mai potrivite pentru a exprima respectul si solidaritatea. Dumnezeu / Buddha sa-i odihneasca.

Liviu 15-03-2011 - 12:05

Nene Alamare, de data asta ai bagat oistea de tot in gard … Militaurii aia de care ne povestesti matale nostalgic nu ar avea ce sa „deplaseze” la ordin daca nu ar fi fost niste „unii” care si-au pus capul la bataie ca sa aibe militaurii ce sa-si puna si ei la bataie ! Cu alte cuvinte inteleg foarte bine aluzia la „macademicieni” insa nu generaliza te rog … Si nu scoate in evidenta unora merite care nu le au ! Daca pot sa faca ce fac si daca societatea ii plateste si le da pe manute tehnologii avansate ca sa faca treaba cu ele nu insemneaza ca meritul este tot al lor … Au si ei meritul lor insa sa nu-i uitam si mai ales sa nu-i batjocorim pe cei care intr-adevar sunt la baza si fara de care nu s-ar fi putut face chiar nimic. Teoreticienii si-au facut treaba lor, de pe urma lor au mancat si mai mananca foarte multi paine si ceea ce este cel mai important este ca aia de fac cercetare fundamentala (adica nu dintr-aceea care se aplica imediat si clar intr-un loc anume) sa fie lasati in pace ca oricum sunt din ce in ce mai putini !

In ceea ce-i priveste pe „verzi” au si ei rolul lor … Vaz ca nu scrii nimic de ceea ce se intampla din punctul de vedere al radiatiilor provenite de la centralele nucleare ! Ca asta-i un fapt clar si simplu de-l pot intelege toti militaurii laolalta !!! Una peste alta mai cenzureaza-te si pastreaza totusi carma ca risti sa o iei pe aratura …

denali 15-03-2011 - 16:50

‘nene” o fi careva din satul tau sau vreun unchi de-al tau tovarase Liviu…

Cuvantul : „nostalgic” implica : TRECUTUL…imperialiastii militari seafla ASTAZI , si unii au fostt iradiati ptr. a salva civili…

TU ca de obicei o iei pe aratura sau bagi iostea in gard…Adica Unde dau si unde crapi…

Ce legatura a re ce am scris eu cu ce scrii tu tovarase, Liviu…

Eu am scris ca atunci cand excrementele ating ventilatoarele , cei care sunt trimisi sunt imperialistii militari americani , cei care ACTIONEAZA sunt militarii pe care voii Stanga ii dezagreati si urati atat de mult…

eu scriu intotdeuna despre „verzi”…care sunt ca pepenii : verzi pe dinafara si rosii inauntru…

Tovarase Liviu Astazi de fapt de cateva zile Media de indobitocire in masa a inceput sa lucreze din greu la propaganda lor si sa indobitoceasca minti sensibile si maleabile precum a ta si a multora…

Centrala nucleara respectiva a fost construita in 1971…a fost construita sa reziste un seism de 8.2 Richter…a rezistat cutremur de 9.0…
Sistemul respectiv de racire , a fost abandonat de mult , centrale nucleare mai noi , au au rezervoarele de racire dispuse la un nivel mai elevat decat materialul fuzibil , iar in caz ca pompele de racire sunt distruse , apa de racire va circula fara nici un fel de energie electrica , ci va folosi : gravitatia…

Pompele de racire au fost distruse de tsumani , nu de cutremur…

Acum se introduce apa de mare (care este foarte coroziva instalatiilor si deci vor trebui toate schimbate…temperaturile don interior din cele 4 reactoare sunt intre 40 si 80Fahrenheit….si nu sute sau mii de grade precum Cernobil…

Tovarase Liviu inchei cu acest gand ( ptr. ca dta te bati cu caramida in piept ca esti inteligent si rational :

Eu ca un troglodit si nespalat din gloate si nu ca un intelectual elevat ,educat si cu capul tuguiat ma intreb asa , precum s-ar fi intrebat Ilie Moromete :

Cati indivizi au murit datorita radiatiilor ?…Pana Acum : ZERO , NADA , ZILCH …

Cati indivizi cate sate si oarasele trenuri ,porturi , vapoare , au fost rase de pe fata pamantului in japonia de tsumani ?…MII si MII…pe o plaja din japonia au aparut spalate de valuri cca. 2000 de cadavre umane…Iar numaratoarea inca nici nu a inceput…

CE CITIM ZILNIC in Media de INDOBITOCIRE in masa Citim binetels de : „dezastrul nuclear” ,de „catastrofa nucleara” de „meltdown”,asta in timp ce zeci de mii de persoane au fost DEJA ucide de cutremur si valuri , iar Media de Indobitocire in masa are o singura tinta : Centralele Nucleare…

De CE ????…

Vezi flmul : ” Cghina Syndrom”…vezi obsesia asta a Stangii si a Organului lui de Presa : Media , care detesta din motive Ideologice, energia nucleara…

In america Stanga a IMPUS si blocat orice constructie de centrale nucleare in america din 1977…

Aceasta PROPAGANDA , INDOBITOCIRE si MINCIUNA are un scop binmenteles : sperierea , masarea si modelearea creierilor indivizilor , sensibils si impresionabili precum adtale tovarase Liviu ,ca atunci cand va veni momentul sa se construiasca noi centrale nucleare , tu si turma de oi creata astazi de media de indobitocire in masa , sa behaie in cor : NU su NU…Noi nu vrem centrale nucleare ci numai mori de vant si panouri solare…

Centrala nucleara respectiva produce energie elctrica fara probleme din 1971…

Cutremurul din japonia a distrus un mic baraj hidroelectric , apa care s-a scurs a ras de pe fata pamantului un sat…AI AUZIT CEVA despre aceasta in Media de indobitocire in masa >…NU…ptr. tinta lor este : energia nucleara…

Acum…puneti palaria de macademician pe sfecla tovarase Liviu si rumega putin aceasta logica : atunci cand un baraj cedeaza si sutn victime ,ce facem ?…Interzicem construirea de noi baraje?…NU facem altele mai bune mai puternice?…

cand un aviona se prabuseste …ce facem ?…nu mai construim avioane ?…Nu …construim altele mai bune…s.a.m.d…

Daca aveati vreo indoiala , vreun dubiu, daca nu stiati pana acum cu Propaganda se face in media de indobitocire in masa si cum acesti activisti,camuflati ca ziaristi si reporteri , maseaza influenteaza si raporteaza nu ce se intampla ci ce ar dori sa se intample , acest caz al centralelor nucleare japoneze este un caz : CLASIC , un caz de Studiu , ptr. cei care pana acum nu stiau cum se face Propaganda , in media de dezinformare in masa…

Cum am spus : pana acum mii si mii de victime au faost facute de cutremur si tsumani ( adica de NATURA )…Pana acum NIMENI nu a murit de radiatii …Cu ce ne hraneste media de indobitocire in masa ?….Cu dezastrul nuclear , vezi Doamne…

Acesta a fost un alt : Moment Educational…

Liviu 15-03-2011 - 23:56

Mai degraba este un alt delirium tremens la 40 de grade Fahrenheit … Da’ problema nu este lipsa simtului tehnic ci lipsa pastilelor ! Nea’ Alamar are ceva in tartacuta dar se fluidizeaza repede si apoi fierbe in jurul celor 40 de grade Fahrenheit … Daca ar lua pastilele la timp atunci terciul din cap s-ar mai incleia putin si nu ar mai exista riscul sa-i curga prin orificii ! Nu ar fi rau sa incerce sa mearga acolo la Fukushima ca poate radiatiile i-ar stabiliza putin „memoria” cu speranta ca atat cat ar mai avea de trait poate i-ar ramane si masa vascoasa din cap intr-o stare mai stabila …

Aolica 15-03-2011 - 17:47

Acesta este un articol, nu simplu comentariu, si este bullseye (direct la tinta) si fara apel. A, un pacifist (sau natang, merge si prostanac) are dreptul sa se intrebe daca e bine asa. Dar, cum el se situeaza singur in tabara adversa, (si deci de capul lui) atunci sa-si dea singur raspunsul, si asa nu prea conteaza. Realitatea este denalina!

ValVerde 15-03-2011 - 17:21

Alamar, ai dreptate.

Cind incepuse sa se dezghete atmosfera si lumea sa inceapa sa priveasca favorabil centralele nucleare, a venit dezastrul asta.

Asta o sa dea in spate cu vreo zece ani construirea de noi centrale nucleare.
Si noi toti vom plati pentru ignoranta lor (a celor care nu iteleg centralele nucleare si nu stiu sa faca analiza risc/beneficii).

PS, Nu e pic de ironie in mesajul meu, desi iti raspund tie. I mean it, pentru ca sint suporter fervent al energiei nucleare. Nu ar fi trebuit sa fie lasata de o parte dupa Chernobil, si nu ar trebui marginalizata acum

Aolica 15-03-2011 - 17:50

Dar, democratii astia, are de ce nu-si pun dinamuri la bicicletele si covoarele de slabit? Ar fi macar o oferta alternativa, ceva …

Bumerang 15-03-2011 - 17:51

ValVerde,

sa sti ca pana acu vreo 5 ani, aporx, eram si eu ferm convins ca sunt un lucru bun centralel nucleare. In ultimii 5 ani, eram indecis.

Dar cand vad catasrtofa asta, ma ia cu fiori! Tu-ti dai seama ce-nseamna daca-ti zboara una pe dupa urechi, daca stai in zona??

Problema nu e numai riskul technik, ci cel carev zace in om! Dupa parerea mea, cel mai mare risk.

Am inteles ca s-au falsificat rezultatele controalelor in trecut la acest reactor. Nici in Germani nu e totul kosher la Centrale. Si acolo s-a musamalizat de n ori. Astia vor sa faca bani, si daca explodeaza fug in lume! Eu sunt perfect constien ca nu avem o alternativa rapida sa le inlocuim, dar daca nu incepem sa schimbam directia, nu stiu daca scapam ieftin. Plus ca problem arezidurilor nu este rezolvata.

ValVerde 15-03-2011 - 19:33

Ce te-a facut sa-ti schimbi pozitia??
E un sentiment, o nuanta, o impresie, o presimtire sau e o schimbare intemeiata pe studiul si intelegerea problemei?

digital 15-03-2011 - 20:50

bai bume tu vad ca esti dupa planull *cincinal*.nu-i rau, da mai slabeste-o cu cosmopolitismul si democracy ca nu prea da bine in bobi!!!

salut 15-03-2011 - 23:41

Mon cher,

Iata un topic unde sunt pe aceiasi lungime de unda cu Alamar si ValVerde…de necrezut, dar adevarat. Exceptand tampeniile spuse de Alamar in postarea lui (de ex cea cu temperatura actuala a reactorului de …40F (aprox 5C, de te intrebi de ce si-ar mai cumpara oamenii frigidere cand au ditamai reactoru’ la dispozitie 🙂 ))…directia generala e corecta.
Privind ingrijorarile tale:
1) eroarea umana: un risc, evident, exista. Dar exista putine sisteme tehnice imaginate de om mai foolproof decat centralele nucleare. In plus, conceptul de proiectare include ceva nemaintalnit in nici o industrie: ideea de mentinere a sigurantei in conditiile producerii simultane a trei evenimente : catastrofa naturala, defectiune majora si eroare umana de maxima gravitate.
2) controale falsificate (in sensul de falsificare a conditiilor de QA) – din nou, pot exista mici exceptii, dar nu la echipamentele majore. In fapt, sunt atatea organe si organisme de control AQ, controalele sunt atat de diversificate si incrucisate incat numai printr-o mare sansa (probabilistic vorbind) se poate vorbi despre un real pericol dinspre directia asta.
3) Deseurile: Astea reprezinta o problema numai daca cineva vrea sa faca cu tot dinadinsul o problema din ele. Pana una-alta, orice centrala nucleara poate avea capacitatea de a retine deseurile solide radioactive cat si combustibilul uzat pe teritoriul site-ului special protejat o perioada indefinita de timp. In unele locuri din lume, chiar se practica. Dupa ce nivelul emisiilor scade, exista N posibilitati de stocare – la suprafata sau in adancuri. Dar omenirea inca nu e presata in directia asta, asa ca solutia mult mai ieftina de a pastra deseurile si combustibilul uzat „loco” e preferata, mai ales ca, cantitatea totala e infima in comparatie cu deseurile produse de orice alta industrie.

denali 15-03-2011 - 19:23

Ufff…CONFIRMAREA ideilor din a doua mea postare a aparut mai repede decat am crezut…

Daca va indoiati pana acum ca dau cu oistea in gard , eu va dau ca prim EXEMPLU postarea enoriasului Bumerang…El este EXIBIT # 1 al indoctrinarii si indobitocirii…Nu ma intelegeti gresit…Nu este vina totala alui Bumerang…

Cum am spus unii au fost dotati de Natura , cu minti usor de impresionat susceptibile si sensibile indoctrinarii si indobitocirii , sfidand cele mai elementare notiuni de Logica…

Enoriasul Bunerang era convins pana acum cinci ani ca centralele nucleare sunt un lucru bun…Hmmm…Probabil ca acum cinci ani Profetii Bisercii Ecologiste fundamentaliste , au sunat la usa dlui Bumerant si i-au explicat noua Dogma , post crestina …

Vedeti ???…Enoriasul Bumerang „vede catastrofa” pe care clericii nnoi religii, camuflati ca reporteri si ziaristi , doresc ca gloatele sa o „vada”…

Eu nu stiu ce „a vazut” enoriasul Bumerang , ce catastrofa …
Ma intreb daca clericii Cultului Ecologist i-au aratat imagini in care un individ avea arsuri cauzate de radiatii, daca pielea si carnea ii cadea de pe oase, daca ii cadea parul ( inclusiv cel din nas si urechi ), daca avea 7 degeta la mana si din cauza radiatiilor ii aparuse un al treilea ochi in frunte( precum in filmele din hollywierd)…

Vedeti?…Pe mesmorizatul , indoctrinatul si indobitocitul enorias Bumerang, nu il infioreaza mii de corpuri aduse de valuri ianapoi pe tarmuri , miile de cadavre de sub daramaturile cauzate de Natura ( stiti voi care Natura : cea sensibila, gingasa si fragila , precum o fecioara virgina plina de pudoare si inocenta) ,deci nu aceste imagini care se perinda 24 de ore din 24 de ore 7 zile pe saptamana pe sticle , pe internet si prin muribundele ziare…NU…

Pe impresionabilul enorias Bumerang il infioara imagini groaznice pe care NU LE-A VAZUT NICAIERI ,dar pe care Media de Indobitocire , Clericii Cultului Ecologist si depravatii din hollywood si Mother Ship , Baza : Stanga in general ,i l-au imprimat in subconstientul lui , de vreo cinci ani incoace…

Enoriasul spune ca problema este riscul tehnic…Hmmm..Centralale Nucleare (in special cele din Vest) , sunt unele din cele mai sigure si cu cele mai multe sisteme de redundanta din toate sistemele tehnice create de om…

Spre exemplu , enoriasul Bumerang are mai multe sanse sa piara in accident rutier , decat de a fi iradiat vreodata…sau enoriasul Bumerang are mai multe sanse de a fi lovit de fulger ,decat de a suferi de iradiatii create de om ( a nu se confunda cu iradiatiile Soarelui)…s.a.m.d…

Pai vedeti ?…Enoriasul „a inteles ca s-au falsificat rezultatele controalelor din trecut la acest reactor „…CINE l-o fi facut pe enoriasul Bunerang „sa inteleaga ” aceasta ?…

Dar si mai rau : Cum a ajuns enoriasul Bumerang sa creada pe cuvant , instantaneu ,fara absolut nici un dubiu ,suspiciune sau curiozitate de om inteligent si independent , pe cei care l-au „facut sa inteleaga” ?….

Pe de lata parte , anul trevcut cand A FOST DOVEDIT ( prin emailuri si cifre falsificate corespondente ,etc.) ca Unibversitatea East Anglia , A FALSIFICAT , datele privind Dogma Cultului Ecologist Fundamentalist , dogma : Inclazirii Globale Cauzate de Activitatea Umana , acest enorias , nici nu a clipit din ochi, nu a auzit , nu a vazut , nu a inteles magnitudinea acestor FALSURI , falsuri pe care ONU , , economiile vestice si guvernele vestice au taxat si taxeaza gloatele cu mii de miliarde de 4 anual , in numele : Ecologismului Fundamentalist…

Hi,hi,hi,,,enoriasul scrie : „Nici in germania nu e kosher la Centrale ( nucleare)…este comic , in mod involuntar…

Pai Biserica Ecologista Fundamanetalista , isi are Conclavul in Germania…
Germania a fost prima tara care a fost deturnata, convertita si luata ostateca de aceasta Religie Fundamentalista , Partidul verde din germania a fost tiparul modelul , verzilor de pretutindeni…

Germania NU ARE NICI o centrala nucleara ( mdaa asta numim : nu este kosher), pe cand vecina ei Franta obtine cca. 80 % din nevoile de lectricitate…

Ce este nostim , bizar si idiotic este faptul ca daca vreun accident nuclear din franta ar avea loc vreodata , cei care o vor „lua intre urechi” vor fi cei puri , enoriasii din germania si nu francezii ( datorita vanturilor predominante)…

Deci logica (care nu exisita in Cultul Ecologist ) ar spune ca : daca tot e so o luam intre urechi , haideti cel putin sa o luam cu atomii nostrii , nu cu cei francezi…

Problema rezidurilor nu e rezolvata…hmmm..adevarat…dar nici cea a crimei jafului si furtului nu este…

Cu toate acestea , pana acum , nu am auzit de nici un accident oriunde in lume in care rezidurile nucleare , au produs catastrofe….dar zilnic aud ,vad si citesc de problema inca nerezolvata a crimelor , talhariei si omuciderilor…

Cu toate ca Complexul Industrial Militar Imperialist American , a gasit o cale de a folosi rezidurile de uraniu depreciate , folosindule in tancurile imperialiste americane ca blindaj si deasemnea ca proiectile ptr. a penetra tancurile inamicilor imperialisti , aliatii Stangii : islamo fascistii, dictaorii si criminalii lumii…

Enoriasul Bumerang sufera de sindromul Hiroshima…Asa cum Stanga a inevtat China Syndrom ,si eu inventez sindromul Hiroshima…

Multi sufera de acest sindrom…

Acest sindrom al Hiroshimei , spune ca armele nucleare , centrale nucleare sunt cele mai periculoase arme inventate vreodata de om ,iar moartea cauzata de acestea este cea mai oribila si devastatoare…

ADEVARUL este ca majoritatea victilmelor bombelor nucleare au murit : instantaneu, iar cele din perimetru , au suferit si au murit la fel ca orice individ care sufera si moare de cancer sau alta boala terminala…

la hiroshina au murit instantaneu cca. 80.000 de suflete…si alte cca; 120.000 in zilele si lunile urmatoare…

cu un an inainte de hiroshima si nakasaki , STANGA ,bazandu-se pe Igoranta si maleabilitatea mintilor gloatelor , nu spune ca peste 1200 de bombardiere imperialiste americane au facut un raid asupra orasului tokyo , cu bombe incendiare , in care au pierit in agonie cel putin 250.000 de suflete intr-o singura noapte , iar flacarile din tokyo (casele si cladirile erau din lemn si carton), au creat prpriul sistem metoerologic in care cateva bombardiere aflate la 10Km altitudine erau gata ,gata sa se prabuseasca…

Deci mai multe victime si in conditii mult mai groaznice au murit oameni in Dresden , Hamburg , Berlin , Tokyo si Osaka, cauzate de arme conventionale , decat cei din hiroshima si nagasaki…

ca sa nu mai mentionez ca pe termen lung bombele nucleare au salvat milionae si milioane de vieti omenesti , in special japoneze…
Teroticeinii si macademicienii tovarusului Liviu estimau ca daca imperilistii americani si Complexul lor Industrial Militar parsiv , nu fabricau si detonau bombele atomice, si japonia nu capitula , era nevoie de o invazie , ptr. a forta capitularea si epilogul razboiului ,in care sute de mii de imperilisti americani mureau si milioane si milioane de japonezi , in special civili ar fi pierit sub acel scenariu , mult mai groanic decat bombele de la hiroshima si nagasaki…

denali 15-03-2011 - 21:46

Putin umor negru vizavi de aceasta catastrofa NATURALA din japonia…

Niste ganduri personale iscate de activista de partid Diane Sowyer ,si reportajul ei…
Ea se afla binenteles in japonia si reporta de la un centru de refugiati…

Sinistratii din acel centru , si-au pierdut casele ,bunurile , aseturile sau membrii din familie, rude, prieteni,vecini,concetateni, pets, businuss uri , pravalii, vapoare de pescuit , etc.,etc…

Care este prima reactie a activistei de partid camuflata ca reporter , D. Sowyer ?…care credeti ca a fost ?…in spiritul umanismului progresit civilizat …

Sa conforteze si empatizeze cu sinistratii ?…NU !!…sa-i intrebe daca au nevoie de ceva urgent , precum apa , tratament medical , medicamnete , haine ,etc?…NU !!…

Propagandista D. Sowyer , a fost mesmorizata si s-a imbujorat instantaneu cand a vazut ca sinistratii…RECICLAU , sticle de platic , amabaleje etc .fiecare in tomberonul respectiv…

Vocea , fata ,atitudinea ,Enoriasei Sowyer , era una de extazie si euforie…
Cand a vazut acele tomberoane de reciclare in mijlocul acestui dezastru aplicat de NATURA asupra japonezilor , ar fi fost ca si cum enoriasa Sowyer si-a vazut barbatul ptr. prima data in sase luni si se alfa in pragul orgasmului…

Aceasta scena groteasca , penibila si barbara a acestei progresiste umaniste , a declansat in mintea mea niste ganduri…

Acum cativa ani unul din Profetii (care a profitat si profita) ai noii Biserici Ecologiste Fundamentaliste , pe nume : algore (junior), cand a fost confruntat de un …necredincios…si a fost intrebat pe ce date, pe ce cifre isi bazeaza teoria Incalzirii Globale , cauzate de activitatea umana , Profetul algore(junior) , i-a raspuns porcului necredincios astfel :
Timpul cifrelor si datelor a trecut de mult. Polemica s-a incheiat. Noi am Invins.Chiar daca cifrele nu corespund 100% cu ce redem noi, acum aceasta idee a Incalzirii Globale datorate activitatii umane ,este o idee ,care nu se mai bazeaza pe cifre si date ,ci o idee bazata pe : MORALITATE…

Deci in acea zi , unul din Profetii noii religii post crestine, a aruncat sub tren :stiinta si a inlocuit-o cu moralitatea, cu : CREDINTA…

Si de atunci TEORIA Incalzirii Globale cauzate de activitatea umana a devenit din : teorie …RELIGIE…

Sa revenim la saracii japonezi…

Acest popor harnic , curat si credincios noi religii , nu numai ca in mijlocul celui mai mare dezastru si pedeapsa aplicat de NATURA ,asupra lor …recicleaza cu sarguita sticle de plastic si ambaleje , in timp ce munti de gunoaie si reziduri toxice, zac langa centrul de refugiati , aduse acolo de : NATURA, dar ma gandesc in trecutul apropiat cu ce acest credinios popor japonez a contribuit la purificarea altarului noii zeitati : NATURA…

Pai sa vedem … pe scurt…

japonezii de la toyota si honda , au binecuvantat pe obezii, dezmatatii si risipitorii americani cu masini mici,foarte mici pe placul NATURI, cu baterii si motoare de trabant , si pret de cadillac ,iar pasagerii dupa ce se chinuiesc vreo cinci minute sa intre in aceste cutii, asezati ,stil…yoga…cu genunchii in barba , dupa 5 minute de la start cand noua masina Prius , atinge viteza de 40 Km pe ora propulsata de baterii ,care contine metale rare si…toxice… ajunge pe sosea si este facuta armonica in caz de accident cu un pom cu trunchiul mai gros de 5 cm. iar pasagerii sunt transformati in tocana si aprope imposibil de separat de automobil , atunci realizam ca acest popor credincios si minunat a decis , conform Dogmei Ecologismului Fundamentalist , ca emisiile de carbon cu care NATURA se inneaca, sunt mai importante dcat vietile virusilor umani care imbacsesc NATURA pura si fragila…

Apoi cu ce ne-au mai binecuvantat credinciosii japonezi ?…Ah da…Cu Bula Papala de la Kyoto , unde a avut loc Conclavul Mondial din anul de gratie 1999 , in care s-a decretat ca noua religie Ecologista este una Mondiala si eventual Unica…Toate tarile europene au semnat jurat si inchinat sa nu vor mai emana toxine in plamanii noii zeite : NATURA…binenteles ca TOTI cei care s-au jurat inchinat si semnat pe altarul zeitei Naturii , au INCALCAT ,depasit si ignorat aceste juraminte ,arderi si inchinaciuni…Tot atunci pe altarul acestei zeite razbunatoare si crude, a fost invenatta noua taxa pe aer …ei o numesc taxa pe carbon…taxa care continua si astazi si care imogatesc sarlatani si escroci precum profetii algore si brokerii e la Goldman Sachs si altii de prin germania si de pretutindeni…

Cu toate acestea zeita asta ingrata , razbunatoare, si foarte ,foarte ,foarte costisitoare , numita : NATURA , produce cel mai mare seism din ultimii 300 de ani in japonia, un tsunami care in unele locuri a intrat pana la 5 Km inland,distrugand si paralizand a treia Economie a Lumii…

eu daca as fi un enorias, mi-as cauta alt …dumnezeu….poate pe cel adevarat si unic …adica pe : Dumnezeu…asta in caz ca nu as fi negustor se ulei de sarpe (apa sfiintita a noii religii) , numite de ei „carbon credits”…si care hraneste multe familii de brokers de peste tot prin Lume…

Acest ulei de sarpe numit carbon credits functioneaza ca un …placibo…este ceva psihologic …nu vindeca nici o boala , nu reduce nici un atom de carbon , dar ii face pe multi se se simta mai bine , mai superiori , ca ei salveaza planeta, iar vecinul care manaca carne si conduce un humveee, NU… …multi platesc , putini se imbogatesc ,iar altii , clericii ,acestei noi religii , numiti : carbon credit brokers , isi hranesc si ei familiile in mod onest si progresist…

Numai niste ganduri , din mintea unui troglodit conservator , care cititnd Istoria Soceitatii Umane, Biblia, a mai auzit de acesti ..progresisti umanisti superiori , in epocile trecute…

digital 15-03-2011 - 21:56

bai denali tu cand phoola me scrii atata de mult,cand altii nici nu apuca sa citeasca?!
2.crezi ca e necesar sa justifici orice pentru orice cretin?!
mai lasa-i sa-si dezvolte singuri capacitatile!1ori oi fi si tu pe laZv?!

Timotei 16-03-2011 - 05:28

ALLO, ALLO, IDIOTII!!! Va rog sa va abtineti de la recunosteri jenante pt forumisti, nu intelegeti, Ok nu-i bai, dar nici chiar asa…

ValVerde 16-03-2011 - 05:46

Alo ! alo !
Timotei, ai gresit articolul.
Daca te adresezi idiotilor cunoscuti (urbos, huhu) sint la articolul lui Neacsu despre Basescu

imgb 16-03-2011 - 00:58

da unde a scis timpitu asta de alamar , ca nu vad ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult