Acasa InternationalExterne Reprezentanți ai Dumei de Stat solicită ca Putin să declare oficial război împotriva Ucrainei

Reprezentanți ai Dumei de Stat solicită ca Putin să declare oficial război împotriva Ucrainei

scris de Misu Andrei
40 Afisari

Președintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a cerut joi ca Moscova să declare oficial război împotriva Ucrainei.

 

Această solicitare intervine pe fondul evenimentelor tulburi din regiunea Briansk, la granița cu Ucraina, unde Kremlinul susține că are loc o operațiune de eliminare a unor „sabotori” ucraineni care ar fi ucis doi civili și ar fi luat ostatici într-un sat.

„Nu ne-a mai rămas nicio linie roșie în privința Ucrainei. Cu siguranță trebuie să punem capăt operațiunii militare speciale și să ducem un adevărat război. (…) Trebuia să facem acest lucru cu mult timp în urmă”, a declarat Viktor Sobolev, citat de news.ru.

Kremlinul a acuzat joi un grup de „sabotori” ucraineni de organizarea unui „atac terorist” în regiunea Briansk. Vladimir Putin a denunțat la rândul său un „nou atac terorist”. Autoritățile de la Kiev neagă orice implicare în această situație.

Într-un mesaj distribuit pe rețelele de socializare, doi bărbați care se prezintă drept membri ai unui corp de voluntari ruși spun că vor să-și salveze țara de „armata lui Putin”. Ei dau asigurări că nu luptă împotriva oamenilor pașnici, ci intenționează doar să-i elibereze de regimul Putin. În plus, fac un apel la arme împotriva „regimului sângeros de la Kremlin”.

Alte filmulețe de acest tip au inundat rețelele de socializare, într-unul dintre ele apărând, potrivit postului ucrainean Suspilne, un voluntar rus care a luptat de partea Ucrainei la Irpin.

Președinția Ucrainei respinge versiunea Kremlinului și denunță o „provocare deliberată clasică” a Moscovei.

„Rusia vrea să-și sperie populația pentru a-și justifica” invazia din Ucraina, a reacționat consilierul prezidențial Mîhailo Podoliak.

Contraspionajul militar ucrainean pune aceasă situație pe seama unui conflict intern.

„Așa-numita Federație Rusă este o entitate absolut instabilă, cu un număr mare de conflicte interne: interetnice, sociale, politice. Și, într-adevăr, se produc, în special, și astfel de cazuri care vorbesc despre o confruntare în interiorul Federației Ruse, între cetățenii Federației Ruse”, a declarat Andrii Iusov, un reprezentant de rang înalt al contraspionajului militar ucrainean, într-o intervenție la un post de televiziune despre situația din regiunea Briansk.Potrivit lui Iusov, dacă bărbații respectivi sunt într-adevăr membri ai unui corp de voluntari ruși, atunci poate fi un indiciu „de trezire împotriva dictaturii sângeroase a lui Putin”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult