Acasa InternationalExterne Reprezentanţi ai secţiilor de vot refuză să participe la referendumul pentru extinderea puterii lui Putin

Reprezentanţi ai secţiilor de vot refuză să participe la referendumul pentru extinderea puterii lui Putin

scris de Misu Andrei
85 afisari

Sute de oficiali din secţii de vot din Rusia invocă riscul răspândirii coronavirusului şi refuză să participe la organizarea referendumului naţional asupra reformelor care i-ar putea permite preşedintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, relatează Reuters, citată de Agerpres.

La referendumul de la 1 iulie, ruşii vor vota pentru aprobarea sau respingerea reformelor constituţionale, care includ şi o schimbare ce i-ar permite lui Putin să rămână la putere încă două mandate de şase ani, dacă va fi reales, în loc să renunţe la putere în 2024, aşa cum este prevăzut acum.

Însă circa 350 de oficiali electorali din ţară spun că participarea la scrutin este prea periculoasă într-o perioadă când autorităţile încă raportează mii de noi infecţii în fiecare zi, în ciuda unei scăderi a numărului de cazuri în capitala Moscova.

Oficialii au iniţiat o petiţie în încercarea de a-i încuraja pe colegii lor să se alăture boicotului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult