Acasa InternationalExterne Republica Moldova și UE au relansat tratativele de asociere

Republica Moldova și UE au relansat tratativele de asociere

scris de C.S.
4 afisari

Republica Moldova și Uniunea Europeană au lansat discuțiile pe marginea agendei de asociere, care va asigura implementarea Acordului de Asociere.

Moldova și Uniunea Europeană au relansat tratativele de asociere.

Potrivit Agerpres, părțile au efectuat un prim schimb de opinii pe marginea proiectului Agendei de Asociere, au stabilit calendarul de consultări și au convenit asupra definitivării acesteia până în primăvara anului 2014.

Agenda va include obiectivele și prioritățile de implementare a Acordului de Asociere, în special cu privire la dialogul politic, reforme, justiție și afaceri interne, dezvoltare economică și socială, contacte interumane și aspecte comerciale care vizează Zona de Comerț Liber.

După aprobarea conținutului Agendei de Asociere, va fi adoptat un Program Național de Implementare cu acțiuni concrete și termeni de implementare a obiectivelor fixate în Agenda de Asociere pentru perioada 2014-2016.

Următoarea rundă de consultări pe marginea Agendei de Asociere Republica Moldova-UE va avea loc la Chișinău, la 16 ianuarie 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult