Acasa InternationalExterne Republicanii obţin controlul Camerei Reprezentanţilor

Republicanii obţin controlul Camerei Reprezentanţilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Potrivit estimărilor, republicanii au câştigat majoritatea locurilor în Camera Reprezentanţilor, în cele mai costisitoare alegeri la mijloc de mandat din istoria SUA. Economia a eclipsat toate celelalte preocupări ale alegătorilor care s-au declarat copleşiţi de îngrijorare şi i-au susţinut puternic pe candidaţii republicani în cursele pentru Congres şi guvernatori. Unul din 3 alegători a declarat că votul său a fost o expresie a opoziţiei faţă de preşedintele Obama.


Republicanii au obţinut o semnificativă victorie în Camera Reprezentanţilor, analiştii estimând că aceştia au câştigat peste 60 de locuri, depăşind cu mult, performanţa din 1994 când recâştigau majoritatea după patru decenii de minoritate. Viitorul presedinte (Speaker) al Camerei Reprezentanţilor va fi, din ianuarie congresmanul republican, John Boehner, actualul lider al minorităţii de Cameră, transmite Radio Romania Actualitati.

În ciuda victoriilor republicane în ce priveşte locurile pentru Senat din Kentucky şi Florida, unde au câştigat favoriţii mişcării Tea Party, Rand Paul şi Marco Rubio, ca şi a celor din Indiana, Dakota de Nord şi Arkansas, democraţii reţin majoritatea în Senat întrucât candidatul lor Joe Manchin, a câştigat în West Virginia iar liderul majorităţii democrate din Senat, senatorul Harry Reid a fost reales într-o competiţie simbolică între democraţi şi republicani în Nevada împotriva candidatei republicane susţinută de Tea Party, Sharron Angle. Democratul Chris Coons a învins-o în Delaware pe republicana Christine O’Donnell, susţinută de mişcarea conservatoare Tea Party iar în Connecticut, democratul Richard Blumenthal a învins-o pe republicana Linda McMahon. Victoriile lui Coons, Manchin şi Blumenthal au fost şi ele vitale pentru şansele democraţilor de a-şi menţine majoritatea în Senat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult