Acasa InternationalExterne Revista presei internationale – Alegeri la Budapesta

Revista presei internationale – Alegeri la Budapesta

scris de Ziua Veche
8 afisari

.New York Times remarca victoria categorica a Fidesz in cadrul primului scrutin al alegerilor parlamentare din Ungaria si aminteste ca este pentru prima data cand extremistii de la Jobbik vor intra in Parlament, “fapt care ar putea pata imaginea tarii pe plan international”.

Dupa aflarea rezultatelor partiale, reprezentantii Fidesz au declarat ca se vor concentra pe crearea de noi locuri de munca, iar liderii Jobbik a promis masuri “spectaculoase” pentru combaterea infractiunilor comise de tigani. Publicatia sustine ca formatiunea condusa de Viktor Orban trebuie sa ia masuri cat mai urgente pentru redresarea economica a tarii, dar subliniaza faptul ca aceasta ar putea fi impiedicata de Jobbik.

Masurile de austeritate si rata somajului de peste 11 % au afectat serios popularitatea socialistilor, astfel putand fi explicata victoria detasata a Fidesz, scrie Deutsche Welle. Aceasta citeaza si declaratia facuta luni de Viktor Orban, care sustine ca “maghiarii au votat pentru Ungaria si pentru viitorul Ungariei (…) in aceasta zi minunata, maghiarii au demonstrat ca Ungaria este unita, Ungaria este puternica si poate face lucruri marete”.

In urma scrutinului de duminica, atat Jobbik, cat si LMP, partid ecologist de stanga, vor intra pentru prima data in Parlamentul de la Budapesta, scrie Wall Street Journal. Publicatia afirma insa ca performanta Jobbik, cunoscut pentru discursurile sale antisemite si rasiste, este un motiv serios de ingrijorare, deoarece aceasta ar putea impiedica reformele economice.

Fidesz, principalul partid de opozitie din Ungaria, a reusit sa obitina o victorie clara in primul tur al alegerilor legislative, titreaza BBC, subliniind la randul sau faptul ca este pentru prima data cand Jobbik, formatiune care si-a atras sustinatori printr-o retorica indreptata impotriva evreilor si tifganilor, va intra in Parlament.

EUobserver considera ca scrutinul de duminica a marcat orientarea Ungariei catre dreapta. Avand in vedere procentul obtinut de Fidesz, publicatia considera ca in turul doi acesta va reusi sa obtina o majoritate de doua treimi in Parlamentul de la Budapesta, fapt care i-ar permite sa modifice Constitutia, fara a avea nevoie de sprijinul opozitiei. EUobserver remarca si faptul ca, in ciuda importantei actualelor alegeri parlamentare, participarea la vot a fost inferioara celei de la primul tur din anul 2006, inregistrandu-se o scadere de peste 3 %.

0 comentariu

Vlad 30-03-2010 - 15:54

Pastaie ,urmezi si tu !!

vasile p. 30-03-2010 - 20:07

Pastaie, fii atent, ai ocazia sa vorbesti liber cu voicu, fara „na”, „na”, acolo la cercetari penale in boxa, la -2, acolo unde ti-o trag aia la gaoaza, asa cum zicea maestrul voicu. Fara jena , nu te mai inregistreaza nimeni.
Esti de aceiasi teapa cu el, ce te tot victimizezi la tv, esti vedeta?

fanariotu 31-03-2010 - 11:51

Mai primar hitlerist,o sa joci samba cu detinutii de la Rahova,pe ritmuri interpretate la tambal de Vanghelica-Fulgerica,la saxofon Bombo-Nasturica,la clape Hrebe-Mladiosu,la tobe Ilici-Fermecatoru,solist vocal Vadim de la Balaceanca ! ! !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult