Acasa InternationalExterne Revista presei straine: Demisia lui Blaga cauzată de măsurile de austeritate

Revista presei straine: Demisia lui Blaga cauzată de măsurile de austeritate

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Presa străină a consemnat decizia ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, de a demisiona după protestul poliţiştilor în faţa Palatului Cotroceni, evidenţiind dificultatea aplicării măsurilor de austeritate. Prezentăm o sinteza a comentariilor facute de prestigioase instituţii de presă, citate de Mediafax.

AFP: “Ministrul român de Interne, Vasile Blaga, şi-a anunţat demisia luni, la trei zile după o manifestaţie ‘ilegală’ a 5.000 de poliţişti, care au scandat injurii la adresa preşedintelui Traian Băsescu”.

Reuters: “Demisia lui Vasile Blaga evidenţiază dificultatea aplicării reformelor necesare pentru primirea tranşelor de la FMI. De altfel, Curtea Supremă riscă să blocheze reforma pensiilor. România, care a obţinut un ajutor de 20 de miliarde de euro, trebuie să reducă deficitul bugetar de la 4,4 la 3% până în 2012”.

Financial Times: “Ministrul român de Interne a demisionat în urma protestelor la care au participat mii de poliţişti, într-un nou test privind capacitatea Guvernului de a aplica unele dintre cele mai brutale măsuri de austeritate din Europa”.

Associated Press: “Guvernul român se confruntă cu o criză – ministrul de Interne a demisionat, opoziţia cere ca primul-ministru să i se alăture, iar şefii poliţiei participă la discuţii cu preşedintele (…) Haosul de luni dimineaţă este o nouă consecinţă a tăierilor de salarii şi măsurilor de austeritate pe care Guvernul le-a luat pentru reducerea deficitului, în contextul recesiunii puternice”.

Euronews: “Ministrul român de Interne, Vasile Blaga, a decis să demisioneze după ce presa a relatat că a refuzat cererea preşedintelui de sancţionare a organizatorilor marşului de protest al poliţiştilor”.

CNN: “Vasile Blaga a demisionat luni, la trei zile după ce mii de poliţişti s-au adunat în faţa palatului prezidenţial pentru a protesta faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută”.

Agenţia Bloomberg: “Ministrul român de Interne a demisionat în contextul în care protestele faţă de reducerea salariilor bugetarilor testează voinţa premierului Emil Boc de continuare a măsurilor de austeritate pe fondul eforturilor de înlăturare a Cabinetului pe care îl conduce”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult