Acasa InternationalExterne Revoltă violentă în Ucraina. Autocarele care îi transportau pe cei veniți din Wuhan au fost atacate

Revoltă violentă în Ucraina. Autocarele care îi transportau pe cei veniți din Wuhan au fost atacate

scris de Misu Andrei
140 afisari

Ministrul Sănătăţii al Ucrainei a anunţat că va sta, în semn de solidaritate, în carantină alături de cele 72 de persoane evacuate din Wuhan, epicentrul noului coronavirus, după ce locuitori din Novi Sanjarî care denunţau spitalizarea lor în apropiere au provocat violenţe, informează vineri AFP, citat de Agerpres.

 

Sute de locuitori din Novi Sanjarî s-au confruntat joi cu forţele de ordine pentru a se opune aducerii, într-un sanatoriu din acest mic oraş din centrul Ucrainei, a 45 de cetăţeni ucraineni şi 27 cetăţeni străini, majoritatea din America Latină.

„Am luat decizia de a mă ralia oamenilor care vor fi ţinuţi sub observaţie. Voi sta următoarele 14 zile cu ei, în aceeaşi clădire şi în aceleaşi condiţii. Sper că prezenţa mea îi va calma pe cei din Novi Sanjarî şi restul ţării”, a scris Zoriana Skaletska pe contul său de Facebook în noaptea de joi spre vineri.

Ea a adăugat că a fost şocată de „panica şi respingerea, negativitatea şi agresiunile” faţă de persoanele evacuate în carantină pentru 14 zile în Novi Sanjarî.Sutele de poliţişti anti-revoltă desfăşuraţi la faţa locului joi au reuşit în final să-i respingă pe manifestanţi în seara zilei de joi, pentru a degaja drumul pe care aceştia îl blocau. Sub protecţia poliţiei, autocarele care-i transportau pe evacuaţi, unele având geamurile sparte, au reuşit să intre seara târziu în incinta sanatoriului.

1 comentariu

Misu 23-02-2020 - 12:13

Armata si MAIau fost transformate in moase comunale care indeplinesc muncile murdare din societatii in locul institutiilor abiliitate sau a asistatilor sociali. Acesta este dispretul total al clasei politice fata de haina militara.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult