Acasa InternationalExterne Risc sporit de atentate Al-Qaida în Orient şi Africa de Nord

Risc sporit de atentate Al-Qaida în Orient şi Africa de Nord

scris de A.B.
2 afisari

Statele Unite au emis vineri o alertă mondială de călătorie pentru toţi cetăţenii americani, avertizând asupra riscului sporit al unor atentate pe care gruparea teroristă Al-Qaida le-ar putea comite în luna august, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Totodată, Departamentul de Stat a cerut cetăţenilor americani aflaţi în străinătate să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie. Potrivit alertei emise, atentatele sunt posibile ‘în special în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord’, dar Washingtonul insistă de asemenea şi asupra riscului unor astfel de acţiuni în ‘Peninsula arabică’.

‘Informaţiile de care dispunem în prezent sugerează că Al-Qaida şi grupările sale afiliate continuă să pregătească atentate teroriste în regiune, dar şi dincolo de aceasta. Ele şi-ar putea concentra eforturile pentru a comite atentate până la sfârşitul lunii august‘, se precizează în alertă, care mai avertizează în special asupra ‘unor posibile atentate în mijloacele de transport şi în infrastructurile turistice’, reamintind de atacurile deja comise asupra ‘sistemelor de transport feroviare’ şi ‘serviciilor de transport aerian’.

Cu o zi în urmă, Departamentul de Stat american a anunţat că, din raţiuni de securitate, 21 dintre ambasadele şi consulatele sale vor fi închise duminică, prima zi de lucru a săptămânii în numeroase ţări musulmane, existând posibilitatea ca activitatea unora să fie suspendată pentru mai mult timp. Printre misiunile diplomatice americane vizate de această măsură se numără cele din: Algeria, Yemen, Arabia Saudită, Bangladesh, Kuwait, Israel, Turcia, Egipt, Afganistan, Irak, Sudan şi Libia.

O ameninţare teroristă legată de Al-Qaida a determinat închiderea acestora, a confirmat la postul CNN congresmanul republican Ed Royce, şeful Comisiei pentru politică externă a Camerei Reprezentanţilor.
Departamentul de Stat reaminteşte că SUA continuă ‘să coopereze strâns cu alte naţiuni în faţa ameninţării terorismului internaţional, inclusiv cel dus de Al-Qaida’.

În urma anunţului diplomaţiei americane, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Alexandre Polack, a declarat că Uniunea Europeană îşi ia ‘toate măsurile de precauţie’ şi ‘reprezentanţele UE din zonele vizate se află în contact cu ambasadele SUA’.

19 comentarii

BULA 03-08-2013 - 09:51

Daca CIA este informata in legatura cu atentatele, inseamna ca poate sa intervina din timp si sa-i aresteze (elimine) pe atentatori. Dar e posibil ca atentatele sa fie planificate chiar de CIA si sa fie savarsite de agenti infiltrati in randul extremistilor (inarmati de retelele CIA), ca sa se justifice politica de supraveghere totala, de dictatura la nivel planetar.

Antibasistul 03-08-2013 - 12:49

Un arab nascut in SUA, traia in SUA, acolo un agent CIA, dupa un an de spalare la creier, l-a convins cu mare greutate sa apese pe detonatorul unei false bombe adusa de CIA la fața locului!

Fost condamnat pentru terorism desi acea bomba nu era boma!

Antibasistul 03-08-2013 - 12:53

A fost condamnat pentru terorism desi a fost doar o inscenare a CIA!

ciufulici 03-08-2013 - 23:45

Antibasistule, o vorbulita scurta:

Frunza verde natarau
Liberal e Cacarau?

tomi 04-08-2013 - 15:37

Cine a fost condamnat huhule, fi mai clar in detalii, eu credeam ca ciufulici era arabul cu boma (ce-i aia boma?).
Si ce, l-au arestat pe ciufuluci din cauza arabului?

tomi 04-08-2013 - 15:34

Antibasistul
03-08-2013 at 12:49
Fost condamnat pentru terorism desi acea bomba nu era boma!
==========
Deci am inteles ca boma nu era bomba, dar atunci de ce era terorist fostul candamnat? Apoi eu stiam ca arabii se nasc in arabia nu in USA. Si cred ca era corect sa-l spele pe creier, daca era murdar ce sa fi facut omul?

Antibasistul 04-08-2013 - 19:17

A fost condamnat, nu Fost condamnat.
In SUA SINT MULTI ARABI NASCUȚI ACOLO, DIN PARINȚI ARABI.

zweistein 04-08-2013 - 19:26

confunzi cu pamant „arabil”, care este cu totul si cu totul altceva

tomi 04-08-2013 - 21:05

Antibasistul
04-08-2013 at 19:17

A fost condamnat, nu Fost condamnat.
In SUA SINT MULTI ARABI NASCUȚI ACOLO, DIN PARINȚI ARABI.
===============
BUN ACUM AM INTELES. Ceva insa totusi acum nu mi-e clar, unde se nasc americanii?
Americanii au tot parinti arabi? Vezi bre acum inteleg ce excroci sint americanii astia, ei o tot dau cu filme cu indienii si cawboyii. Mai si umfla cartile lor de istorie cu tot felul de indieni cu pene, ba ca-s piei rosii ba cu Winethu si Wineeu. Deci de fapt cind au ajuns primii europeni in America au gasit acolo o mare civilizatie de arabi, care apoi au devenit parintii lor.

CONGO 03-08-2013 - 15:08

Nu este nici o „alertă mondială”, acestea sunt parte conditiile puse de axa Phenian-Teheran, la care s-a cazut prin buna intelegere.

digital 03-08-2013 - 15:15

98% din așa zisele atentate teroriste sunt comise de cia și fbi pe teritoriul național usa, iar în lume în strânsă legătură cu serviciile secrete ale statelor aservite!
hahaha!
pugeți smulaaa!

CONGO 03-08-2013 - 15:21

in cazurile Kennedy da, e adevarat, dar pentru restul ai probe?

digital 03-08-2013 - 15:25

ce ai mă, se skullă agentul din tine?!
stai dreq pe kurul tău!

ANCUTA 03-08-2013 - 22:36

gica, este exact ce iti doresti: teroare, laba, nebunie, furtuna!
psihopatul din tine si dorinta de a-l poopa in kyp pe psihopatul „urbos” cu care impreuna sa sugeti tare si apasat puroiul (stiti voi care) va face vanjosi si curajosi!
Pai, asa sa va ajute Dumnezeu!

ciufulici 03-08-2013 - 23:41

fumeia nebatuta e ca Berea fiarta, plesneste sticla, si ii sare spuma!

zweistein 03-08-2013 - 22:31

@ ValVerde

Risc sporit asta ma face sa ma si cutremur.
Pai „sporit” inseamna „care este mai lung, luat în raport cu ceva normal”.
Prin urmare era normal sa fie ceva risc, poate chiar serios de inficosator.
Dar, e drept ca nu spune cat de lung este normal sa fie.

ValVerde 04-08-2013 - 05:24

Riscul ala…de lung poa’ sa fie cit de gros, de molale sa nu fie prea acru…

Ca si cu cutremurul pe care il mentionezi, poate fi 3.2 sau 7.8 pe scara Richter.
La ce nivel e infricosator pentru tine?

Nu te lua dupa Bula, ca el e dus rau cu sorcova.

S-a interceptat o activitate mai intensa decit de obicei pe websit-urile frecventate de Tache, au mai prins niste zvonuri, vreo ascultare, vreo interogare si si-au dat seama ca a crescut probabilitatea unui atac terorist. Nu vor preciza cu exactitate din ce surse vin informatiile si nu inseamna ca stiu unde cind si cum o sa-si caute dezaxatii virginele.

Ca masura preventiva au inchis ambasadele din tarile de risc ridicat.

Bineinteles ca nimeni nu ii imipiedica pe cei ca Bula sau Tache sa traga concluzia ca CIA isi ataca propriile ambasade.

UnUL 04-08-2013 - 10:01

Islamiștii ăștia trebuie stârpiți de mici !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-08-2013 - 16:27

….Like’S.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult