Acasa InternationalExterne Riscul unor atacuri la scară mai redusă comise de Al-Qaida şi aliaţii săi, în creştere în SUA

Riscul unor atacuri la scară mai redusă comise de Al-Qaida şi aliaţii săi, în creştere în SUA

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Riscul ca reţeua al-Qaida şi aliaţii săi să încerce să comită atentate teroriste la scară mai redusă şi mai puţin sofisticate s-a intensificat în SUA, afirmă înalţi oficiali americani, remarcând că este extrem de dificilă detectarea prealabilă a ameninţărilor, scrie Washington Post. „Spre deosebire de atacurile la scară mare, coordonate, catastrofale, executarea unor atacuri la scară mai redusă necesită o planificare mai redusă şi mai puţini paşi de pregătire”, a declarat secretarul pentru Securitatea Internă, Janet Napolitano, în cursul unei audieri în faţa Comisiei de securitate internă şi afaceri guvernamentale din Senat. „În consecinţă, există mai puţine ocazii de a detecta un astfel de atac, înainte ca el să aibă loc”, a adăugat ea.


Experţii în domeniul terorismului s-au arătat surprinşi de aparenta lipsă de interes a reţelei al-Qaida, după atentatele de la 11 septembrie 2001, faţă de comiterea unor atacuri cu maşini-capcană sau dispozitive explozive improvizate în Statele Unite, în condiţiile în care gruparea pare interensată doar de organizarea unui alt atentat dramatic cu număr masiv de victime, transmite Mediafax.

Riscul unui atac împotriva unei singure ţinte sau un atac comis de un lunetist s-a intensificat însă, susţin oficialii americani, care subliniază şi rolul tot mai important al grupărilor afiliate al-Qaida în zone tribale din Pakistan, Yemen şi Somalia şi apariţia unor americani radicalizaţi, inspiraţi de ideologia jihadului.

„Impactul tentativelor din ultimul an sugerează că al-Qaida şi afiliaţii şi aliaţii săi vor încerca să comită atacuri de proporţii mai mici pe teritoriul naţional, dar cu o frecvenţă mai mare”, a apreciat Michael Leiter, director al Centrului antiterorist naţional. El a dat exemplul comploturilor ce au vizat metroul din New York, încercarea de a provoca prăbuşirea unui avion comercial cu destinaţia Detroit şi atentatul eşuat cu maşină-capcană din Times Square.

 

0 comentariu

FORESKIN 21-04-2010 - 05:36

..in semn de format de comunicare… Ma’ntreb insa daca participantii la conferinte vor avea timp sa se cunoasca intre ei…

Florin Kovacs 21-04-2010 - 06:21

E na ! Lasa-i sa rada ca peste putin timp se vor saluta cu salamalecu.

Daniel 21-04-2010 - 10:04

Eu m-am saturat sa fie pus egal intre mine ca roman si toti nespalatii care cersesc sau talharesc in Europa.
De ce au ajuns ei asa? De asta:
http://www.youtube.com/watch?v=QHpVTgX2kRQ
Iar raspunsul meu la mizeria de mai sus:
http://www.youtube.com/watch?v=3PLqz2VWROk&feature=related

dasichh 23-04-2010 - 10:56

Contribuabilul– roman, bulgar, francez, – isi injura periodic poporul, dar cand cineva din afara il ia la misto devine brusc patriot.

mai multe aici http://www.cati-ca-voi.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult