Acasa InternationalExterne Român reţinut, prins cu manuscrise de la Marea Moartă

Român reţinut, prins cu manuscrise de la Marea Moartă

scris de A.B.
26 afisari

Un român a fost reţinut la graniţa dintre Italia şi Elveţia, având în posesie manuscrise de la Marea Moartă. 

manuscrise

foto: ro.altermedia.info

Românul a fost reţinut la punctul vamal Brogeda, situat la frontiera dintre Italia şi cantonul elveţian Ticino. Potrivit Ticinonline.ch, românul avea asupra sa fragmente ale unor manuscrise antice, iar autorităţile elveţiene suspectează că este vorba de controversatele „Manuscrise de la Qumran”, descoperite în grote de la Marea Moartă în anul 1947. Experţii elveţieni încearcă să autentifice documentele, dar actele găsite asupra românului demonstrează că manuscrisele transportate au valoarea de peste 40 de milioane de franci elveţieni (33 de milioane de euro). Manuscrisele, în limbile ebraică şi aramaică, au fost descoperite în perioada 1947 – 1956 în mai multe grote din zona Khirbet Qumran, iar experţii cred că acestea datează din perioada 150 î.Hr. – 70 d.Hr.

31 comentarii

Hiller 02-06-2012 - 18:15

cum se cheama „romanul” ??? iar, „controversatele manuscrise” sunt de mult, sub paza buna, prin muzeele din Izrael etc … Mai studiaza, andreea !

Ciu Huhu 06-06-2012 - 13:59

Pai ”romanul” se numeste Siberstein, Goldberg sau Neulander, poate Perlstein…

Morkova Vesela 06-06-2012 - 14:37

este inadmisibil pt un roman de baza, inteligent, intruit si asa mai departe, sa umble cu nick-uri penibile maoiste si care n-au chiar nimic romanesc in ele.
bine, pe vremuri iti ziceai pe numele pictorului, dar asta a fost, iar nick-ul de acum nici nu-i seamana.
ia d-aci niste idei, bai prapaditule, ca nici d-un nick nu esti in stare:

Puia Gaia (asta e maret, vezi cine e Gaia, si tu esti puiul ei)
Grin Pis (iarasi niste verzi, iubesc natura si o apara)
Ceai Kovski (crescator de lebede)

hai, schimba-ti nick-ul repede, nu te mai prosti pe chinezeste!

Mache 06-06-2012 - 14:50

Ei da, dar daca pe romanul Victor Ben Nahum il ceama Victor Ponta, atunci te amorezezi de el in mod automat 😉 🙂 🙂

Morkova Vesela 06-06-2012 - 15:10

vad ca de la un timp pe aici misuna de pedelaci basisti ce vor putrezi in iad, si care starnesc nationalitatea conlocuitoare chineza, ca sa la faca rau la ficati si sa se ingalbeneasca inca si mai mult, inspre potocaliu.

dar, nu tine, nenicule, nu tine!

Ciu Huhu 06-06-2012 - 22:47

Tomi sugi pulele celor 7 miliarde de locuitori si tuturor animalelor din lume, grijania ma-tii, si porcului vostru de Ievova sa i-o sugeti vesnic retardati Abraham si Moise retadati spurcati in vecii veiilor blestemati PROVOCATORI EVREII, PROVOCATI NEBUNILOR , CE AR TREBUI SA FITI IMPUSCATI URGENT DE EVREI, provocati antisemitism TU NEBUNULE TOMI SI RETARDATUL TOMI, ptiuuu!!!!!!!!!!

Ciu Huhu 06-06-2012 - 22:52

Mosadul e nebun daca nu te reduce la tacere Tomi nebunule pe tine stirpitura umana si pe nebunul Parpanghel, voi si cretinii asemenea voua faceti imens, nesfirsit rau poporului evreu!!!!!!!!!!

Romeo2110 06-06-2012 - 07:41

Manuscrisele de la Marea Moata atesta fara nici un dubiu ca in sec I, evreii nu foloseau textul masoretic al Vechiului Testament ci o versiune fidela Septuagintei dupa care este tradusa Biblia Ortodoxa.

Textele masoretice reprezinta un fals, la care s-a lucrat din sec al II lea pana in sec al X lea, si al carui obiectiv a fost falsificarea profetiilor mesianice care se refera la intruparea Mahtuitorului Hristos, Dumnezeu si Om.

Bibliile (neo)protestante au la baza falsul masoretic.

Descoperirea manuscriselor, si publicarea lor, a fost considerata de multe cercuri rabinice ca primejdioasa pentru dogmele talmudistilor si de aceea, prin bani sau prin constrangere, mrea majoritate a manuscriselor referitoare la Vechiul Testament, au ajuns sub cheie in posesia statului Israeel.

Manu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2012 - 11:32

Dolby, se vede ca ai fost PREDICATOR NEO-PROTESTANT pina la condamnarea in USA si fuga de la executarea pedepsei , si ascunderea la manastiri ortodoxe din jud. CLUJ. Iar grupurile de savanti care au studiat manuscrisele si le-au decriptat au fost alcatuite de BISERICA CATOLICA sub INALTUL PATRONAJ al SFANTULUI SCAUN ( VATICAN) , de BISERICILE CRESTINE de RIT NOU, de AUTORITATILE de STAT SOVIETICE( din 1948 si pina la destramarea URSS). Congresul SUA a fost unul din GARANTII acestui efort stiintific ,care ESTE LIBER de ORICE RESTRICTIE !CU exceptia imbecilitatii tale EUFROSINE !

ValVerde 06-06-2012 - 16:39

Papanghele !!!, tomi !!!!!

Ce-ati facut cu degetel?
L-ati batut? L-ati speriat ???

Asta era asa…un fel de urbos cu sifon.

Dati-i drumu’ un pic pe forum ca-mi lipsesc timpeniile lui.

Ciu Huhu 06-06-2012 - 18:18

Digital e foarte ocupat cu campania electorala, pe teren, pro USL, mai ales anti PDL-ul dictatorului Basescu!

digital 06-06-2012 - 23:57

uite mă,cine știe,cunoaște!
bine punctat ciuhule!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2012 - 19:32

Lassa val urene, exista legea compensatiei naturale,..c.ompensezi tu TAMPENIA la NIVEL INALT!Oleaca phii sincerly~

Morkova Vesela 06-06-2012 - 19:39

Valverde asta, imi pare ca cam ironizeaza, daca nu ma insel eu bine.
Plimba Mossadu d-aicea Valule, hai valea!

ValVerde 06-06-2012 - 21:38

Trebuie ca fac ceva bine (cugetare)
Ma injura toti cretinii !!!!!

Heiiii…redactie!!!… nu-l taiati pe urbos ca balecarelile lui sint dovavda ca nu-s ca el.

Hai ca ma duc sa plimb Mossadu’…hm…interesant nume pentru un Chihuahua sau un pudel zgomotos….
Am avut un lup pe care il chema Pandele.

digital 06-06-2012 - 22:48

cum vă las un pic din pix,cum v-o luați în cap!

ValVerde 06-06-2012 - 23:04

Degetel, mi-a venit inima la loc. Credeam ca te-a speriat tomi si n-ai sa mai vi pe aici.
Ma resemnasem ca voi citi doar prostiile lui Huhu sau izmenelile lui Bula….dar ai aparut tu sa le tii companie…

Pandele nu mai poate merge. A crapat de mult, saracu’
Dar era mult mai destept ca tine.

ValVerde 06-06-2012 - 23:21

Degetel, sa fiu „original” ca voi ???
Sa am simtul umorului pe care il aveti voi???

Tu? Ciuciu? urbos ???

Hai ca ai simtul umorului !

ValVerde 06-06-2012 - 23:28

@degetel

Adinc !

tomi 06-06-2012 - 23:41

Digital cucurigu auzi tataie nu te enerva pe Val Verde, este instigator chinez recrutat de serviciile de spionaj nord coreene camuflat in vinzator de antichitati mongol si trimis in zonele limitrofe Europene sa prinda jegurile legionare din gasca ta de timpitei retardati cu dosare groase in sectiile de psihiatrie ale ospiciilor romanesti.
tomi

tomi 06-06-2012 - 22:57

@Romeo2110==Spre a-ti corecta greselile informatice in legatura cu manuscrisele sfinte de la Marea Moarta, cele gasite si achizitionate de statul ISRAEL sint expuse publicului intr-o cladire speciala a Muzeului National din Jerusalim. Aceste manuscrise sint documente mult dorite de statul nostru ca dovada a continuitatii si dreptului incontestabil asupra tinuturilor de multe mii de ani. Nu vom fi timpiti sa ascundem dovezile care confirma dreptul nostru la aceste tinuturi si inca mult mai mari decit posedam decamdata. Nu sintem fraieri sa ascundem documente autentice de peste 2000 de ani ce demonstreaza originea religiei crestine ca o ramura modernizata a religiei iudaice ,doar fiind bine stiut ca Hristos nu a scimbat nimic in religia sa inafara ca a incercat sa o faca mai umana si mai moderna iesita de sub tutela marilor rabini care manevrau religia ca pe un bun personal.
Adevarul din ceea ce sustii este ca o mare parte din masnuscrise au fost furate de VATICAN si zavorite sub sapte lacate in pivnitele cele mai secrete ca nu cumva sa ajunga la vazul lumii si informatiile ce sint continute in ele ar rasturna total biserica crestina ce ar deveni o religie derivata a celei iudaice ceea ce de fapt este si normal. Deci incearca sa cauti acele suluri sfinte disparute in pivnitele Vaticanului nu in Israel ,cele de aici sint expuse in muzeu, intra pe internet si le poti vedea nestinjenit.
tomi

tomi 06-06-2012 - 23:46

Bula nici tie nu-ti strica in caz de mincarime a limbii o lingurita de sare de bucatarie,o ti in gura o jumatate de ora si o inghiti incet incet,rezultatul este fantastic te asigur ca nu te vei mai lua de evrei cel putin un an.

digital 06-06-2012 - 23:53

așa ai procedat și tu când te-au convertit ăștia la iudaism????!!!!
hahaha!
de aia le știi așa după carte,nu?!

ciufulici 07-06-2012 - 04:46

De asemenea lumea nu prea stie ce face rabinul cu toate pielicelele de le taie.
Se zice ca le inchina lui Dumnezeu, care pune miraculor niste carme imprejur si le naste prin femei, si asa ies tembeli si microcefalii care, o data ajunsi mari incep sa se mire si isi zic: „Acuma, o fi adevarat, n-o fi adevarat, Dumnezeu stie. Io cred ca e, nu stiu de ce…”

Romeo2110 07-06-2012 - 08:44

Tomi, problema Vaticanului este de aceeasi natura:
Vulgata fericitului Ieronim este un text denaturat. Pana dupa 1054, in lumea catolica se folosea versiunea „Itala” a Bibliei; o traducere dupa Septuaginta.Apoi dupa model rabinic au impus obligativitatea Vulgatei.

Nu cred ca a contestat cineva faptul ca intre sec XIII IHr – II dHr, actualul teritoriu al Satului Israel-palestinieni, a fost locutit cu drepturi deline de evrei. Orice Biblie, contine harti ale Vechiului Testament, cu configuratia regatelor Israel/Israrael-Iuda in diverse momente istorice. Se poate spune chiar mai mult, ca regii evrei in diverse perioade istorice au controlat si teritorii la est de Iordan.

Cartile din ultimii 50 de ani care trateaza despre Manuscrisele de la Marea Moarta, au focusat pe ereticii esenieni, prezentati ca premergatori ai crestinismului.
S-a trecut sub tacere faptul ca textul masoretic, difera fundamental de versiunea originala.

Romeo2110 06-06-2012 - 07:44

Era interesant de stiut ce contin aceste manuscrise confiscate, cine le-a luat, de unde si cui ii erau destinate – in articol nu se precizeaza ca ar fi fost furate.

De can este un delict sa detii niste manuscrise ?

Claudiu 06-06-2012 - 20:16

Romeo 2110..ai dreptate! Erau documentele lui. Deja este..de fapt sunt…liberi. Sunt oameni care umbla cu 30 mil € in buzunar,din pacate.

ciufulici 07-06-2012 - 04:15

CRONICA – A fost o batalie crunta, s-au izbit in vorbe, s-au taiat in ironii, si impuns cu injuraturi. Nu e clar cine a castigat, daca a castigat, dar e clar ca cineva a pierdut.

Morkova Vesela 07-06-2012 - 04:25

Valverde primba mossadu, uschea!

Ciu Huhu 07-06-2012 - 06:11

Ciufulici e Morkova V.!

ciufulici 07-06-2012 - 05:08

ATENTIE MARE, CACI daca te uiti atent la poza manuscrisului, chiar unde este sageata vezi scris in greceste cu litere cursive Ciuim Huhu, care este forma de plural de la Ciu Huhu. Aceasta este cu adevarat inexplicabil si tulburator, E clar ca manuscrisul este foarte vechi. Acest nume este predestinat si miraculos!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult