Acasa InternationalExterne Româncă suspectată de terorism, arestată în Italia

Româncă suspectată de terorism, arestată în Italia

scris de D.S.S.
13 afisari

O româncă suspectată de legături cu medii islamiste a fost arestată preventiv în oraşul italian Genova, la revenirea din Tunisia, autorităţile italiene demarând procedurile pentru extrădarea sa în România, scrie presa italiană.
romanca terorism italia islamismRomânca arestată în Italia este simpatizantă a reţelei teroriste Stat Islamic şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britanie, anunţă ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, precizând că suspecta va fi extrădată în scurt timp.

Potrivit site-ului de ştiri PrimoCanale.it, românca în vârstă de 36 de ani a fost arestată marţi în Portul Genova (nordul Italiei), la revenirea cu un feribot din Tunisia.

Tânăra este suspectată de legături cu medii islamiste, astfel că Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extrădarea sa din Italia.

Românca, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. Ea a revenit în Italia pentru că locuieşte în regiunea italiană Trentino Alto Adige (nord-est).

La coborârea de pe feribot în portul din Genova, românca a fost arestată preventiv de agenţi ai Direcţiei italiene pentru Investigaţii Generale şi Operaţiuni Speciale (DIGOS). Autorităţile italiene au iniţiat procedurile pentru extrădarea suspectei în România.

„Este vorba de o persoană suspectată că ar fi adeptă a jihadului” (războiul sfânt islamic – n.red), a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate italiene citată de publicaţia Il Giornale.

Mandatul pentru extrădarea româncei, emis de ministrul de Interne al Italiei, Angelino Alfano, a fost validat miercuri de o instanţă judiciară italiană. Românca a fost apărată în instanţă de avocata Antonella Cascione.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult