Acasa InternationalExterne Români la bordul vasului de croazieră care a plutit în derivă în Oceanul Indian

Români la bordul vasului de croazieră care a plutit în derivă în Oceanul Indian

scris de D.S.S.
5 afisari

Un trauler francez a remorcat marţi nava Costa Allegra, care plutea în derivă în largul insulelor Seychelles cu peste 1.000 de persoane la bord, şi se îndreaptă spre insula Desroches, aflată în apropiere, a anunţat Paza de Coastă.

Nava de croaziera Costa Allegra a pluti in deriva din cauza unui incendiu

Paza de Coastă din Seychelles poate confirma că un trauler francez a ajuns în zonă în această noapte şi remorchează nava până la insula Desroches„, situată la 240 de kilometri sud-vest de Mahe, cea mai mare insulă a arhipelagului Seychelles, potrivit comunicatului.

Doi români se află la bordul navei de croazieră Costa Allegra, care a plutit în derivă în Oceanul Indian în urma unui incendiu.

La bordul vasului de croazieră sunt 413 membri ai echipajului şi 636 de pasageri, printre care şi doi români. Compania nu precizează dacă cei doi români sunt turişti sau membri ai echipajului. La bordul navei mai sunt 135 de italieni, 127 de francezi, 97 de austrieci, 90 de elveţieni, 38 de germani, 31 de britanici, 15 cetăţeni din Mauritius, 15 ruşi, 15 spanioli, 13 canadieni, 13 belgieni, 12 sloveni, opt americani, şase croaţi, patru cehi, trei letoni, doi portughezi, doi polonezi, doi brazilieni, doi unguri, un luxemburghez, un algerian, un uruguyan şi un irlandez.

„Un incendiu a izbucnit în cursul dimineţii (de luni). Pompierii l-au stins rapid, dar acesta a avariat generatoarele”, a explicat comandantul Giorgio Moretti, director de operaţiuni maritime al companiei Costa Crociere, în cadrul unei teleconferinţe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult