Acasa InternationalExterne Români suspectați de trafic de persoane, reținuți de autoritățile ungare

Români suspectați de trafic de persoane, reținuți de autoritățile ungare

scris de D.P.
11 afisari

Poliţia Naţională din Ungaria a comunicat că în Budapesta, doar în cursul nopţii trecute, au fost arestate 21 de călăuze, din care 12 sunt cetăţeni români.
roman retinut ungariaAmbasada României la Budapesta a fost informată pe 27 august 2015, de către poliția ungară, că 12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți și audiați de autoritățile ungare, cu propunerea de arestare preventivă, precizează MAE.

Până în acest moment, niciunul dintre cei 12 cetățeni români nu a cerut asistență consulară din partea misiunii de la Budapesta.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul, menține legătura cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară în limita competențelor legale.
Românii încercau să treacă spre Austria, cel mai probabil, aproape 100 de refugiaţi. Aceştia transportau în maşini persoane provenind mai ales din Siria. În maşini au fost găsite zeci de mii de euro.

Călăuzele au fost arestate, iar maşinile au fost confiscate, fiind demarate procedurile judiciare pentru a se stabili de unde veneau şi cât de mare e reţeaua din care fac parte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS