Acasa InternationalExterne Grup informal de sprijin pentru R.Moldova

Grup informal de sprijin pentru R.Moldova

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a lansat luni, la Bruxelles, Grupul informal de sprijin, la nivelul statelor membre UE, a actiunii europene a Republicii Moldova.


 

Seful diplomatiei romane a tinut sa vorbeasca in mod special despre importanta schimbarilor democratice de la Chisinau si necesitatea sustinerii statelor membre UE pentru reforme, pentru consolidarea statului de drept si atenuarea efectelor crizei economice, resimtite acut peste Prut. Initiativa Romaniei are ca obiectiv intensificarea dialogului, la nivelul Uniunii, privind perspectiva europeana a R. Moldova si sprijinirea realizarii pasilor necesari. De asemenea, este deschisa tuturor statelor membre care sunt interesate sa sustina parcursul democratic si european al Chisisnaului.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, evenimentul a fost co-prezidat de Pierre Lellouche, secretar de stat pentru afaceri europene in Ministerul Afacerilor Externe francez si l-a avut drept invitat special pe Iurie Leanca, vice-prim-ministru, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene al R. Moldova. Au fost prezenti ministri, secretari de stat si ambasadori pe langa UE din partea Austriei, Republicii Cehe, Estoniei, Republicii Federale Germane, Letoniei, Lituaniei, Italiei, Marii Britanii, Poloniei, Republicii Slovace, Sloveniei, Suediei si Ungariei.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult