Acasa InternationalExterne Romania, ambasador UE in Coreea de Nord

Romania, ambasador UE in Coreea de Nord

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Diplomatia romaneasca asigura, pana la sfarsitul anului, reprezentarea UE in Coreea de Nord, a declarat pentru NewsIn ministrul de externe, Teodor Baconschi.


„Vom avea reprezentarea locala a UE la Phenian, prin Ambasada noastra in Coreea de Nord, pana la sfarsitul acestui an. Putem transmite pe canal romanesc si pozitia Uniunii Europene ca atare, si mesaje din partea anumitor state membre si putem, in acelasi timp, sa ne coordonam mult mai strict cu partenerii sud-coreeni in legatura cu ce se intampla la Phenian”, a declarat intr-un interviu telefonic ministrul Teodor Baconschi, aflat in vizita in Coreea de Sud. Seful diplomatiei a adaugat ca tara noastra este interesata de stabilitatea politica din Peninsula Coreea, dar mai ales de denuclearizarea zonei. 

Potrivit MAE, ministrul Teodor Baconschi efectueaza in perioada 6-7 iulie 2010 o vizita oficiala la Seul, in Republica Coreea, la invitatia omologului sau Yu Myung-hwan (foto). In cadrul consultarilor politico-diplomatice vor fi abordate teme de interes de pe agenda bilaterala, cum sunt cooperarea in cadrul organizatiilor internationale, intensificarea dialogului politic si a relatiilor comerciale, cooperarea in domeniile energiei si infrastructurii. Totodata, vor fi discutate si subiecte de interes regional si international, evolutiile din Peninsula Coreeana si regiunea extinsa a Marii Negre. Cei doi ministri vor semna Planul Comun de Actiune pentru implementarea Declaratiei privind Stabilirea Parteneriatului Strategic. Programul vizitei oficiale mai cuprinde o intrevedere cu ministrul sud-coreean al educatiei, stiintei si tehnologiei si, totodata, presedinte al „Consiliului Prezidential pentru Viitor si Viziune”, intalniri la Camera de Comert si Industrie a Republicii Coreea si o vizita la Universitatea Hankuk, in cadrul careia exista un Departament de Studii Romanesti.

0 comentariu

sandel 11-04-2010 - 18:06

pai va dati cu parerea ce e la noi. nici catolici, nici anti-Ilici??? ia uitati-va cine a luat aluminiul, otelul (indieni-ma lasati?)…brrrr si prosranacu merse si la moscova

PULINSKY 11-04-2010 - 20:17

Adios et un prazos verdes !…

da de ce 11-04-2010 - 21:16

Ce destept esti! Toata lumea care merge la Moscova e spion rus!
Ce bine ca Basescu nu merge la Moscova! Inseamna ca nu e spion rus, e un bun roman, il iubeste si securitatea si serviciile si nici nu cade cu avionul!
Ce multe animale e pe fata pamantului!

cercetas 11-04-2010 - 21:51

De exemplu crivatul si liniile de camp magnetic care ne insufletesc busolele, precum si exemplele de diabolicism, ca sa stie omu ce sa nu faca, cum ar fi bolshevismul, degenerarea populatiei, vodka.
Caci degeaba ii spui sa faca binele, el spera sa fie bine cum vrea el, dar iata ca avem experienta rusa cu rezultate inficosator de diabolice…
DEci, asa!

Huhu 11-04-2010 - 22:59

gin serviciul de informatii al armatei poloneze.

Sunt socat sa afku ca L. Walesa a fost agent al servicilor de infomatii comuniste!

Nguen Miun Gion 12-04-2010 - 12:41

Tare mult ne trebuie si noua un astfel de raport. Polonia a avut curajul si au fost pedepsiti. Asta nu cred ca va afecta ruperea definitiva de spionajul kgbist rusesc, ci doar o spalare de conturi. Polonia merge mult mai bine pe calea democratiei si despartirii irevocabile de patima ruseasca. Noi, romanii, care avem toate atuurile, nu avem curajul polonezilor de a ne curata propriile noastre servicii de spionajul rusesc.

jonh smith 12-04-2010 - 16:28

Polacii si-au facut treaba. Rusii au relocat spionii in Germania, Franta, Italia, Brusel

not your buisness 09-05-2010 - 13:39

since mie mi se pare ca e clar ca asa zisul „accident” a fost o inscenare pentru a scapa de presedintele poloniei care chiar a facut ceva pentru tara sa , si s-a impotrivit rusiei (o tara urata si mare si cu multe bombe nucleare :)) ) , scapand de agentii rusi din armata poloniei…daca ar face si Basescu la fel … si cu toti agentii din alte tari (desi probabil sunt cei mai prosti agenti din fiecare tara la noi in armata) poate are „accident” si masina sau avionul lui … MUWAHAHAHHA :))just kidding…(sau poate nu :D) totusi adevarul e ca nu ar strica sa se faca o reorganizare si a armatei noastre(se apropie WW3 , sa recunoastem….sau mai bine zis a inceput deja : gripa aviara, porcina ,etc , numa ca acu il fac biologic si mai „neobservabil” pt mintile inchise…de l-ar face sa afecteza pastia cu IQ mic (stiu sunt rasist si nesimtit)) . btw sunt constient ca romania e in criza da stiti ce fac ei? nu ii intrerup fondurile lui udrea care cheltuie nust mii de lei pe saptamana pt machiaj , pedichiura …taie pensiile batranilor , salariile…totusi poate nu inteleg eu cum functioneaza economia prea bine (am 15 ani , nu am o experienta prea bogata de viata )(bah am dat un detaliu despre mine T..T)…pff ce mult am vorbit…ma dor degetele de la cat am tastat :))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult