Acasa InternationalExterne Romania ar putea inchide 14 ambasade

Romania ar putea inchide 14 ambasade

scris de M.A.
0 afisari

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat miercuri că există posibilitatea ca în 2011 să fie închise o serie de misiuni diplomatice ale României ca urmare a faptului că bugetul MAE pentru anul viitor este mai mic faţă de cel din 2010.  De asemenea, ministrul a susţinut că îi este greu să îşi imagineze că MAE va putea în 2011 să deschidă noi misiuni diplomatice sau birouri consulare, transmite Agerpres.”Fără îndoială, că, deşi subiectul a fost ţinut în stand-by doi ani, cred că 2011 va necesita decizia politică de a închide 14 oficii. (…) Limita dată de Ministerul Finanţelor la rubrica bunuri şi servicii, anume 176 de milioane de lei, asigură strict cheltuielile de funcţionare ale celor 155 de misiuni diplomatice. E greu să ne imaginăm că vom putea să extindem activitatea prin deschiderea de misiuni diplomatice sau de birouri consulare”, a afirmat Baconschi, în timpul şedinţei comisiilor reunite pentru politică externă din Parlament.
În ceea ce priveşte reducerea numărului de posturi din structura MAE, Teodor Baconschi a declarat că în 2011 numărul acestora urmează să fie redus cu 464 de posturi faţă de anul în curs. ”Numărul de posturi pe anul viitor este redus cu 464 faţă de anul acesta. În această cifră sunt incluse şi posturile bugetate, dar neocupate, care au fost desfiinţate. Disponibilizările efective au privit 155 de persoane. Nu mi-aş fi dorit să fiu campionul unei astfel de competiţii, dar în orice caz ne numărăm printre ministerele care au operat restructurarea dictată de bugetul de austeritate şi de condiţiile de criză pe care le-am avut de înfruntat”, a conchis acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult