Acasa InternationalExterne România are nevoie de Transnistria ca să “spargă” Ucraina

România are nevoie de Transnistria ca să “spargă” Ucraina

scris de M.A.
5 afisari

România, ca ţară NATO, nu are nevoie de Moldova, fără enclava transnistreană. Pentru Bucureşti, Transnistria este un pretext pentru a formula pretenţii teritoriale către Ucraina şi a-şi recupera regiunea Cernăuţi şi Odesa.

Transnistria

Aceste concluzii, dar şi altele, se regăsesc într-un articolul publicat recent în ziarul „Pridnestrovie”. „Ofensiva împotriva suveranităţii statului nostru se intensifică, dar capătă alte valenţe. Toţi politicienii din Vest, dar şi din Rusia sau Ucraina declară că soluţionarea problemei transnistrene este posibilă doar dacă se vor schimba regimurile politice la Tiraspol şi Chişinău”, scrie publicaţia de la est de Nistru “Pridnestrovie”, citată de 24h.md. „Această doleanţă este deja pusă în practică. Luptătorii pentru independenţa Transnistriei sunt înlocuiţi cu personaje agreate atât la Moscova, cât şi la Washington sau Bruxelles. Astfel, locul lui Grigori Marakuţa, bunăoară, în fruntea Sovietului Suprem de la Tiraspol a fost luat de tânărul Evgheni Shevciuk. Punctul culminant în acest spectacol vor fi alegerile prezidenţiale din 2011. Scopul acestora este de a-l detrona pe Igor Smirnov, adept radical al independenţei Transnistriei şi de a-l înlocui cu un alt candidat, loial Occidentului, agreat de Chişinău şi Bucureşti, şi acceptat şi de Moscova”, notează publicaţia citată.

1 comentariu

UN BUNIC DE 100 ANI 07-04-2011 - 11:57

INAPOI LA BASARABIA- APOI INAPOI LA PATRIA MAMA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult