Acasa InternationalExterne România, comparată la Budapesta cu „Statul Islamic al Uniunii Europene”

România, comparată la Budapesta cu „Statul Islamic al Uniunii Europene”

scris de C.S.
1 afisari

Aproximativ 500 de persoane care au participat marţi, în Piaţa Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare execuţiei unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petiţie prin care îi cer lui Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ţinutului Secuiesc.

miting secuiesc budapestaParticipanţii la miting au protestat, totodată, faţă de interdicţia impusă primarului din Târgu Mureş de a organiza un eveniment similar în oraşul românesc. Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, a declarat la domonstraţie că secuilor din România li s-a interzis dreptul la liberă exprimare. El a denunţat o încercare din partea autorităţilor române de a distruge moştenirea arhitectonică a secuilor.

 Liderul maghiar a declarat că România este Statul Islamic al Uniunii Europene„România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI”, a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes. El a apreciat că autorităţile române „decapitează” săptămânal drepturile la liberă întrunire, de exprimare şi la „identitate naţională” a maghiarilor din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult