Acasa InternationalExterne Romania este dispusa sa medieze dialogul dintre Belgrad si Pristina

Romania este dispusa sa medieze dialogul dintre Belgrad si Pristina

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a afirmat intr-o conferinta de presa sustinuta la Bruxelles, ca Romania are disponibilitatea de a folosi expertiza regionala pe care o are pentru a media dialogul intre Belgrad si Pristina de aici inainte.


Baconschi a raspuns intrebarilor ziaristilor straini, foarte interesati, de asemenea, si ei de pozitia Romaniei in chestiunea Kosovo, transmite Radio Romania Actualitati. Ministrul roman de externe a declarat ca sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a apreciat pozitia celor cinci tari care nu au recunoscut Kosovo, dar care, pe de alta parte, nu s-au opus, dimpotriva, au avut o atitudine constructiva joi, cand a fost elaborata Declaratia comuna a Uniunii Europene, pe care Catherine Ashton a difuzat-o imediat dupa anuntul Curtii Internationale de Justitie. Teodor Baconschi a subliniat ca, in acest moment, faza juridica a procesului s-a incheiat si ca trebuie urmata calea dialogului in regiune, intre Belgrad si Pristina. El a mai spus ca toti colegii din Consiliu i-au incurajat pe el si pe ministrul grec de externe sa-si foloseasca bunele relatii cu Serbia si cu Kosovo pentru a inlesni dialogul celor doua tari. De asemenea, a fost subliniata necesitatea de a tine Serbia pe „drumul european”, cum s-a exprimat ministrul de externe, considerandu-se ca Serbia este un factor-cheie al stabilitatii in regiune. Ministrii de externe din tarile Uniunii Europene, reuniti la Bruxelles, au mai adoptat astazi sanctiuni sporite impotriva Iranului, au aprobat oficial functionarea Serviciului European de Actiune Externa si au dat unda verde calendarului de negociere pentru aderarea Islandei la Uniunea Europeana.

0 comentariu

FORESKIN 13-04-2010 - 20:44

..fecalele europene colectate din toate tarile + toate metalele grele, pesticide, insecticide, mortaciuni, jeg din masinile de spalat… s.a.m.d….

Huhu 14-04-2010 - 12:14

Asta la vista seniora, pa!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS