Acasa InternationalExterne România evacuează personalul ambasadei de la Tripoli!

România evacuează personalul ambasadei de la Tripoli!

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Vineri, 4 martie, o aeronavă militară C-27 J SPARTAN va efectua un zbor pentru repatrierea personalului misiunii diplomatice a României din Tripoli, Libia.Aeronava este pregătită să decoleze, începând cu ora 07.00, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni.

Evacuare romanilor din  Libia

Evacuare romanilor din Libia

Pe 1 martie 2011,  Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe a finalizat acţiunea de evacuare a ultimilor cetăţeni români din Libia, care au solicitat sprijinul autorităţilor române. Operaţiunea a început la data de 21 februarie 2011. De asemenea, România a oferit permanent asistenţă şi facilităţi tehnice pentru evacuarea altor cetăţeni, preponderent din statele membre UE.

Ultimul grup evacuat a fost format din 76 de persoane şi a părăsit aeroportul din Tripoli în seara de 1 martie. Grupul a inclus 43 de cetăţeni români, precum şi 33 de persoane având cetăţenie bulgară, daneză, canadiană, ucraineană, germană, alte naţionalităţi.

Numărul cetăţenilor români care au primit sprijin consular şi logistic pentru a putea părăsi Libia în condiţii de siguranţă deplină a ajuns astfel la 700.

2 comentarii

Ho Ciu Tzi 04-03-2011 - 07:31

DOMNULE DETECTOR DE EVREI HUHU, vad ca domnul Sobru isi scrie numele de la dreapta la stanga, ce o fi asta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult