Acasa InternationalExterne România, îngrijorată de escaladarea tensiunii dintre Turcia şi Siria

România, îngrijorată de escaladarea tensiunii dintre Turcia şi Siria

scris de M.A.
2 afisari

România a luat notă cu preocupare de incidentul doborârii unui avion militar turcesc de către armata siriană, precizează MAE.

România, îngrijorată de escaladarea tensiunii dintre Turcia şi Siria

România, îngrijorată de escaladarea tensiunii dintre Turcia şi Siria

România se pronunţă ferm, în mod principial, pentru nerecurgerea la forţă, care este un principiu fundamental de drept internaţional. În contextul acestui incident regretabil, MAE român îşi exprimă solidaritatea sa cu Turcia, în calitate de Partener Strategic important al României.

În altă ordine de idei, vicepremierul turc Bülent Arinç, purtător de cuvânt al guvernului de la Ankara, a anunţat luni că Turcia va decide în zilele următoare dacă va sista exportul de energie electrică în Siria ca represalii la doborârea de către armata siriană, vineri, a unui avion F-4 de recunoaştere al aviaţiei turce, transmite Agerpres.

“Până în prezent am considerat că din motive umanitare este bine să furnizăm energie electrică Siriei, astfel încât viaţa de zi cu zi a populaţiei să nu fie afectată”, a declarat Arinç în cursul unei conferinţe de presă organizate la finalul unei şedinţe a cabinetului. “Pentru moment, continuăm să livrăm, însă subiectul se află pe ordinea de zi a guvernului. Cred că într-o zi, două vom face o declaraţie ca să anunţăm dacă vom mai continua sau nu” exportul de energie, a adăugat el

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS