Acasa InternationalExterne România, o federaţie de moldoveni, romi, maghiari şi români

România, o federaţie de moldoveni, romi, maghiari şi români

scris de M.A.
23 afisari

România ar putea deveni o federaţie de moldoveni, romi, maghiari şi români. Cel puţin, aşa îşi doreşte liderul socialiştilor din Republica Moldova, filo-rusul Igor Dodon.

Igor Dodon - România, o federaţie de moldoveni, romi, maghiari şi români

Igor Dodon (foto: octavianracu.wordpress.com)

Aflat într-o vizită în Rusia, unde a purtat discuţii despre planul Moscovei de federalizare a Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că şi autorităţile de la Bucureşti ar trebui să fie interesate de o asemenea temă, potrivit 24h.md. “România este o ţară care ar putea ajunge într-un viitor nu foarte îndepărtat la situaţia când va trebui să accepte federalizarea propriului teritoriu. Acolo, ar putea exista patru subiecte de federaţie: unul populat de moldoveni (Moldova de Vest), unul populat de maghiari (Ţinutul Secuiesc), unul populat de romi şi al patrulea populat de români Experienţa Republicii Moldova privind federalizarea ar putea fi şi pentru România o foaie de parcurs”, a menţionat fostul comunist, actual socialist, Igor Dodon.

Anterior, deputatul neafiliat Igor Dodon ceruse clasei politice de la Chişinău să promoveze ideea federalizării. ”Consider că actuala clasă politică moldovenească şi mediul de experţi, comentatorii politici trebuie să înceapă să discute public, deschis, sincer şi obiectiv despre opţiunea federalizării pentru rezolvarea definitivă a problemei transnistrene”, a afirmat acesta.

10 comentarii

kapa 22-06-2012 - 15:54

creierul tau e cam federal in tampenia gandirii tale bolsevice

Dorin C. 22-06-2012 - 17:58

Bolsevic rus nenorocit. Tot gindire bolsevica ai in cap. E acelasi stil din Rusia, de a ocupa cit mai mult teritoriu de pe planeta asta, de a subjuga cit mai multe natiuni si a le dizolva in latura bolsevica a ideologiei marxiste, de a confisca toate proprietatile si resursele naturale de sub pamintul pe care sta oricine. Ce federatie? Despre teritoriile pomenite de asta, vreo 85-87 la suta sint romani (inclusiv moldovenii), iar restul sint altii (tigani, unguri, gagauzi, ceva rusi, ceva ucrainieni, ceva sirbi, etc.). Ce tot vorbeste porcul asta imperialist? Tinutul Secuiesc nu este pamint secuiesc sau unguresc (l-au cam purificat etnic, iar cei ramasi au fost maghiarizati), Moldova e clar tinut romanesc iar cu tiganii ce sa faci, sa le creezi rezervatii ca la pieile rosii din America? Ce tot vorbeste porcul asta?

Skanderbeg 22-06-2012 - 18:26

Mars acasa in India, federalistule.

Tache 22-06-2012 - 19:15

Igor Dodon este agent CIA, conform unei liste cu numele a 2000 de agenti CIA, din intreaga lume, publicata pe internet. La fel si fostul presedinte al Republicii Moldova.

Tache 22-06-2012 - 19:36

In urma esecului de la Cuprumin si a esecului partial de la Rosia Montana, a urmat o miscare in vest, cu Kover si inhumarea lui Nyiro, acum in est si va urma si o amenintare din Bulgaria. Bulgarii vor spune si ei ceva despre Dobrogea.

jan dinu 22-06-2012 - 20:40

—– —–
Am fost odata doar o shatra
Pe Drumul matasii din Hinda am plecat…
Spre apusul ce apoi ne-a dat rasplata…
Azi ROMAnia este al nostru stat !

La inceput ne-au zis ca-i TZiganiada …
Un nume prea confuz de-al accepta …
Totzi din jur crezind ca-i Traco-Iliada …
Acum lumea afla geneza ,suntem stapini in EA ….!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-06-2012 - 20:57

Nea Jane …ai ajuns ERMETIC ! succesfuly!

jan dinu 22-06-2012 - 21:17

Am fost adesea masochist …
Batind cu urme’n mine
Shi sufletul mi-era mereu prea trist…
La fel shi somul iL aminam pe maine !……
JD-USA

kapa 23-06-2012 - 00:19

asa sunt comunistii,robotei executanti,fac ce li se comanda,creierul lor,care creier?

stan 27-06-2012 - 14:28

Vad ca in Moldova s-a spart teava cu prosti…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult