Acasa InternationalExterne România pe lista traficului de droguri. Cine răspunde?

România pe lista traficului de droguri. Cine răspunde?

scris de C.P.
10 afisari

Trei companii româneşti sunt pe lista neagră a entităţilor vizate de sancţiuni pentru trafic de droguri, având legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au anunţat miercuri SUA.

România pe lista traficului de droguri. Cine răspunde?

Cele trei firme – Geleri Import Export, Gelro Impex şi Mega Group – sunt înmatriculate pe o rază de 100 km în jurul, se precizează într-un comunicat al Departamentului trezoreriei, ministerul de finanţe al SUA. Acestea au legături cu Zeyneddin Geleri, care este un membru de rang înalt al PKK, considerat organizaţie teroristă de către SUA şi de către Uniunea Europeană, şi este de asemenea membru al unei grupări de trafic de narcotice din România.
Geleri, împreună cu alţi doi cetăţeni turci şi cu un altul domiciliat în România, sunt acuzaţi că ‘aparţin unei organizaţii de trafic de droguri cu sediul în România, care utilizează întreprinderi de export-import pentru activităţi ilegale în Europa‘, conform comunicatului.
Din 2008, PKK este vizat de sancţiuni americane împotriva traficanţilor de droguri. Washingtonul consideră că traficul de opiu şi cannabis către Europa este una din principalele surse de venit ale acestuia, care îi permite ‘să obţină arme şi material’.

1 comentariu

Lupu Ardelean 02-02-2012 - 13:35

Ar fi interesant sa stim ce zice domnul Ion Coja de acesti domiciliati in Romania, il mai freaca grija de evrei care cica vor sa ocupe Romania?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult