Acasa InternationalExterne Romania sprijina organizarea unui summit OSCE la Astana

Romania sprijina organizarea unui summit OSCE la Astana

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Romania sprijina organizarea de catre Kazahstan, la Astana, a unui Summit al sefilor de state sau de guverne OSCE in cursul acestui an, a declarat secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu. Bogdan Aurescu a condus delegatia Romaniei care a participat, in perioada 16–17 iulie 2010, la Alma Ata, la reuniunea ministeriala informala a OSCE, gazduita de Kazahstan, stat care asigura Presedintia-in-exercitiu a organizatiei, anunta MAE.


Aurescu a aratat ca Summit-ul OSCE va permite, in viziunea partii romane, asumarea unor decizii politice la cel mai inalt nivel pentru realizarea conditiilor de a raspunde adecvat, prin intarirea mecanismelor existente, actualelor crize si conflicte politice care marcheaza, dinamic si variat prin natura lor, relatiile internationale actuale. In mod natural, Summit-ul va permite valorificarea oportunitatii de a reitera sustinerea pentru normele, principiile si valorile comune ale OSCE, asa cum au fost stipulate in Actul Final de la Helsinki din 1975 si in Carta de la Paris pentru o Noua Europa din 1990, de a caror implementare deplina depinde intarirea securitatii si stabilitatii actuale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult