Acasa InternationalExterne Romania sprijina organizarea unui summit OSCE la Astana

Romania sprijina organizarea unui summit OSCE la Astana

scris de Ziua Veche
14 Afisari

 

.Romania sprijina organizarea de catre Kazahstan, la Astana, a unui Summit al sefilor de state sau de guverne OSCE in cursul acestui an, a declarat secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu. Bogdan Aurescu a condus delegatia Romaniei care a participat, in perioada 16–17 iulie 2010, la Alma Ata, la reuniunea ministeriala informala a OSCE, gazduita de Kazahstan, stat care asigura Presedintia-in-exercitiu a organizatiei, anunta MAE.


Aurescu a aratat ca Summit-ul OSCE va permite, in viziunea partii romane, asumarea unor decizii politice la cel mai inalt nivel pentru realizarea conditiilor de a raspunde adecvat, prin intarirea mecanismelor existente, actualelor crize si conflicte politice care marcheaza, dinamic si variat prin natura lor, relatiile internationale actuale. In mod natural, Summit-ul va permite valorificarea oportunitatii de a reitera sustinerea pentru normele, principiile si valorile comune ale OSCE, asa cum au fost stipulate in Actul Final de la Helsinki din 1975 si in Carta de la Paris pentru o Noua Europa din 1990, de a caror implementare deplina depinde intarirea securitatii si stabilitatii actuale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult