Acasa InternationalExterne Romania sustine continuarea politicii “usilor deschise” a NATO

Romania sustine continuarea politicii “usilor deschise” a NATO

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va participa joi si vineri la reuniunea informala a ministrilor de externe din statele membre ale NATO, care se desfasoara la Tallinn, in Estonia.

Potrivit unui comunicat al MAE, agenda politica a intalnirii va include subiecte referitoare la procesul de transformare a NATO – procesul de elaborare a Noului Concept Strategic al NATO –  politica de extindere si parteneriatele Aliantei, noile riscuri si amenintari. Seful diplomatiei romane va reitera angajamentul tarii noastre fata de continuarea politicii “usilor deschise” a NATO si va prezenta obiectivele pe care tara noastra le urmareste in cadrul procesului de elaborare a Noului Concept de Strategic al NATO. Acesta va sustine si pozitia Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea unui sistem aliat de aparare antiracheta, in conformitate cu principiile indivizibilitatii securitatii si ale solidaritatii aliate. De asemenea, in cadrul reuniunii de la Tallinn, se va stabili agenda politica a Aliantei Nord – Atlantice, in perspectiva Summitului NATO de la Lisabona, din luna noiembrie a acestui an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS