Acasa InternationalExterne Romii blocheaza soselele in Franta

Romii blocheaza soselele in Franta

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Un grup de romi a blocat circulatia pe un pod rutier de langa Bordeaux, pe Autostrada 630 catre Paris. Coada de peste 250 autovehicule s-a intins pe cinci kilometri, iar blocajul a durat cinci ore, conform BBC News Online. Protestul a survenit dupa ce cateva sute de romi au fost evacuati dintr-o tabara ilegala. Actiunea de pe Podul Aquitaine a fost primul protest major al romilor si nomazilor, dupa ce Guvernul francez a inceput sa ia masuri de evacuare a acestora. Potrivit politiei, romii fusesera evacuati dintr-o tabara din orasul Anglet, in sudul Frantei, si au fost impiedicati sa isi construiasca o noua tabara pe un teren de langa Bordeaux.
 

O parte din populatia roma este formata din imigranti, in principal din Romania si Bulgaria. Ei au dreptul sa intre in Franta fara viza, dar trebuie sa aiba permise de munca sau de rezidenta pentru a se putea stabili pe termen lung, potrivit BBC.

Ministrul francez de Interne a anuntat ca se va intalni saptamana viitoare cu un secretar de stat roman, pentru a cere politiei romane sa ofere sprijin in cadrul operatiunilor de evacuare a romilor desfasurate in Franta. Ministrul francez de Interne afirma ca romii din Europa de Est vor fi repatriati cu “zboruri inchiriate special”. In cursul saptamanii trecute peste 40 de tabere ilegale au fost inchise.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS