Acasa InternationalExterne Romii bulgari şi romani provoaca interzicerea cerşetoriei în Finlanda

Romii bulgari şi romani provoaca interzicerea cerşetoriei în Finlanda

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Trei parlamentarii finlandezi vor interzicerea cerşetoriei în locurile publice, după ce numărul de cerşetori romi veniţi din Bulgaria şi România s-a mărit.

Romii din Finlanda duc la interzicerea cersetoriei (foto: stiri.rol.ro)

Cei trei parlamentari din cadrul Partidului Finlandezilor au cerut introducerea acestei interidcţii întrucât cerşetoria practicată de romii din Bulgari şi România devine tot mai agresivă şi s-a amplificat în ultimela perioadă. Potrivit Mediafax, cerşetoria practicată de romii din Bulgaria şi România devine din ce în ce mai agresivă pentru finlandezii de rând.

Partidul finlandezilor este de părere că cerşetoria a devenit o activitate organizată care exploatează persoane şi care îmbarcă traficul de fiinţe umane. Potrivit proiectului, cerşetoria are un impact negativ asupra siguranţei publice şi permiterea ei nu conduce la reducerea sărăciei sau discriminării la care sunt supuşi romii în ţările lor natale.

11 comentarii

MI-5 04-06-2012 - 19:26

ţigani nu romi!

TOM Cc 04-06-2012 - 19:45

corect MI-5!! Cine este prins cersind sa fie deportat la de Cercul polar de Nord incepand cu 01.11.2012 . Pe 30 .01 2013 facem inventarul ,sa vedem cati mai sunt !!

Romeo2110 05-06-2012 - 07:26

Si cine mai face autostrazile din Sahara ?

Sile 04-06-2012 - 22:01

Sper sa se gaseasca destui etnici romi cu pregatire intelectuala care sa isi constientizeze etnia ca acest mod de viata este pagubos pentru ei insisi.Si ca orice societate in momentul in care se simte amenintata gaseste mijloacele de a se apara. O zi buna !

MI-5 04-06-2012 - 22:47

Mă faci sa râd…

Ce au făcut pentru etnia lor, ţiganii cu pregătire intelectuală?
Pleşu spre exemplu…

Cercul 05-06-2012 - 09:30

Cersetoria e un atribut al capitalismului, in socialism militienii ii ridicau de pe strada in baza unei legi. Se poate spune ca economia de piata tolereaza milogii.
In capitalism, mai mult exista cersetorie legalizata si beatificata, oameni care trag seva din realizarile altora. Aici intra: politicieni, oameni de televiziune, sportivi, oameni de afaceri, functionari publici.
Tiganii care intind mana pe strada sunt doar niste indivizi care n-au patalama de milog legal. Nu exista SC. Milogul pf, dar exista SC. Misericodia, SA, SC.PRI(haditi)Maria SA.GustareUmilVarogErnu SA.

geek-a-contra 05-06-2012 - 09:43

fugi, bre, cu cercu’. cersetorii erau o prezenta cit se poate de comuna si inainte de ’89. ii vedeai pe la biserici, prin trenuri (perechile orb care cinta + insotitor, faceau pe orbul cu schimbul….), prin gari, pe strada si pe oriunde, ologii, orbii, tigancusile cu plod in brate (am vazut cazuri in care plodul de la sin era o papusa), rafinatii cu hirtia de externare din spital trasa in plastic…. ii mai stringea politia din cind in cind dar ii vedeai pe strada de a doua zi. erau cu zecile prin oras. ii stiam cam pe toti cei din cartierul meu si de prin zonele prin care aveam treaba, ani in sir si am vazut cum au evolua. pe unii ii mai vad si astazi, niste epave alcoolice….

Ciu Huhu 05-06-2012 - 14:05

Ii cunosti pe toti cersetorii din orasul american in care traiesti? Esti coleg cu ei, n-asa?
IO CREDEAM CA-N SUA NU EXISTA CERSETORI, pina am facut o excursie de 7 zile in Manhatten acolo am vazut doi cersetori ,in locuri diferite, New York!

geek-a-contra 05-06-2012 - 14:52

amaritule, vorbeam despre copilarie, despre orasul in care am crescut in Ro si despre trenul cu care faceam naveta. in ce priveste cersetorii din sua: da! si aici exista cersetori, fie ei vagabonzi din vointa proprie sau din motive in afara vointei lor exista ca peste tot in lume. lapte si miere nu curge pe nici o strada iar ciinii cu covrigi in coada bintuie numai in vise….. si, wow, iin decurs de o saptamina ai vazut doi cersetori in new york, un oras cu o populatie de marimea Ro….

Ciu Huhu 07-06-2012 - 10:33

Numai in Manhatten am stat 6 zile, nu in New York, o zi in Washington, probabil am vazut si altii dar nu i-am observat (noticed).

Cercul 05-06-2012 - 10:20

Nu vorbeam de ce se intampla in SUA, a carei realitate ai descris-o mai sus.
Iar in Romania inainte de 89 nu a fost socialism, pentru ca existau cetateni cu parti sociale(actiuni).
Ia zi va calaresc bine muierile in SUA, de nu va dau voie sa iesiti cu sticla la vedere prin oras. Ba, voi trebuie sa va cumparati rachiul din magazine speciale, nu de oriunde ca in Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult