Acasa InternationalExterne Rusia a anunțat expulzarea Ambasadorului Estoniei la Moscova

Rusia a anunțat expulzarea Ambasadorului Estoniei la Moscova

scris de Misu Andrei
9 afisari

Rusia a acuzat luni Estonia de „rusofobie” și a anunțat expulzarea ambasadorului la Moscova a acestei foste republici sovietice devenite între timp membră UE.

„Ambasadorul Republicii Estonia trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023”, a transmis Ministerul rus al de Externe într-un comunicat, precizând că a redus nivelul relaţiilor diplomatice la însărcinaţii cu afaceri.

MAE rus a precizat că această măsură este o reacţie la decizia Estoniei de a reduce numărul angajaţilor Ambasadei Rusiei la Tallinn.

„În ultimii ani, conducerea Estoniei a distrus intenţionat întreaga gamă de relaţii cu Rusia. Rusofobia totală, cultivarea ostilităţii faţă de ţara noastră a fost ridicată de Tallinn la rangul de politică de stat”, se arată în comunicat.

Anterior în cursul acestei luni, Estonia a anunțat expulzarea a 21 de diplomaţi ruşi şi a altor angajaţi ai Ambasadei Rusiei la Tallinn.

Cele trei ţări baltice – Estonia, Letonia şi Lituania – se numără printre membrii NATO care cer ferm Germaniei să livreze Kievului tancuri Leopard pentru a sprijini armata ucraineană în respingerea invaziei ruse.

Estonia s-a alăturat săptămâna trecută altor aliaţi ai Ucrainei în trimiterea de arme suplimentare, scrie Agerpres, care citează AFP și Reuters.

Parerea ta

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult