Acasa InternationalExterne Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

scris de Misu Andrei
107 Afisari

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat joi pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, anunță The Guardian. 93 de țări au votat în favoarea moțiunii propuse de SUA, în timp ce 24 de țări au votat împotrivă și 58 de țări s-au abținut.

Adunarea Generală suspendă drepturile de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului în cazul unui membru care comite „încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului”.

În proiectul de rezoluție votat de Adunarea Generală a ONU este exprimată „profunda îngrijorare” față de criza actuală a drepturilor omului și față de criza umanitară din Ucraina, în special față de față de informațiile privind încălcările drepturilor omului de către trupele ruse în Ucraina.

Rezoluția a fost propusă după descoperirea a zeci de cadavre de civili în orașul Bucha, din apropiere de Kiev, după ce forțele rusești s-au retras din localitate.

Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului „este o farsă” şi este momentul ca Adunarea Generală a ONU să suspende această ţară din forul Organizaţiei Naţiunilor Unite, declara, luni, ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, într-o conferinţă de presă la Bucureşti. Diplomatul a amintit că 140 de state din ONU au condamnat Rusia pentru invazia din Ucraina şi a cerut eforturi rapide, suplimentare.

Adunarea Generală a ONU – care are 193 de membri – avea nevoie de un vot favorabil de două treimi pentru a elimina Rusia din Consiliul Drepturilor Omului.

Proiectul de rezoluție, inițiat de SUA, a fost cosponsorizat de peste 50 de state membre ale ONU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult