Acasa InternationalExterne Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră și Crimeea

Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră și Crimeea

scris de Misu Andrei
142 Afisari

Rusia a interzis zborurile deasupra peninsulei anexate Crimeea și deasupra Mării Negre, din cauza unor exerciții militare navale și aeriene care au loc această săptămână. Informația a fost publicată de agenția Interfax, pe baza unei alerte pentru piloți, relatează The Moscow Times.

Așa-numitul „aviz către aviatori” (NOTAM), emis pentru a avertiza piloții cu privire la potențiale pericole, se aplică apelor teritoriale de pe coasta de sud a Crimeei și unei părți a apelor internaționale din largul Mării Negre, în perioada 20-24 aprilie.

„Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”, arată alerta, care precizează că restricțiile se aplică pentru o altitudine maximă de 19.000 de metri.

Peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au efectuat exerciții comune cu avioane de atac Suhoi Su-25, potrivit Interfax.
Ministerul Apărării din Rusia anunțase anterior că a închis navigația în anumite părți ale Mării Negre pentru nave militare și oficiale străine, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit The Moscow Times, Marea Britanie ar intenționa să trimită două nave de război în Marea Neagră în luna mai pentru a-și manifesta solidaritatea cu Ucraina, după ce marina americană și-a abandonat planul inițial de a desfășura două nave de război în zonă.

Închiderea zborurilor și a navigației are loc în condițiile în care Rusia a adus, conform estimărilor UE, peste de 150.000 de soldați în apropiere de Ucraina și în Crimeea. Potrivit Washingtonului, este cea mai mare acumulare de trupe de când a izbucnit conflictul dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși, în 2014.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a emis în weekend o alertă NOTAM care avertiza companiile aeriene americane să dea dovadă „extremă prudență” în zonele din apropierea frontierei dintre Rusia și Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS