Acasa InternationalExterne Rusia a ocupat Crimeea. Ucraina cere ajutorul SUA. NATO solicită retragerea rușilor (update-video live)

Rusia a ocupat Crimeea. Ucraina cere ajutorul SUA. NATO solicită retragerea rușilor (update-video live)

scris de C.S.
7 afisari

UPDATE 23:50 – Ambasadorul Kievului la ONU spune că ţara sa se va apăra. Şeful Forţelor Navale ucrainene a trecut în subordinea autorităţilor proruse. Vladimir Putin a discutat, prin telefon, cu Angela Merkel, aceasta declarând că preşedintele rus acceptă dialogul. John Kerry merge, marţi, la Kiev.

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va deplasa marţi la Kiev, cu scopul de a-şi arăta sprijinul pentru autorităţile interimare ucrainene, în contextul în care trupele ruse deţin controlul total asupra Crimeei, au anunţat duminică oficiali americani, relatează AFP.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel, au purtat o conversaţie telefonică, duminică, pe tema evoluţiei situaţiei din Crimeea. Putin a acceptat o propunere a cancelarului Angela Merkel privind crearea unui „grup de contact” pentru a „începe un dialog” în privinţa Ucrainei. Merkel i-a reproşat încălcarea Memorandumului de la Budapesta, adoptat în 1994, în care Rusia s-a angajat să respecte independenţa şi suveranitatea Ucrainei în fontierele existente.

UPDATE, ora 19,43 – Amiralul Denis Berezovski, comandantul Forţelor Navale ucrainene, numit în fuincţie de Administraţia proeuropeană de la Kiev, a anunţat duminică seara că se supune ordinelor autorităţilor proruse din Crimeea, relatează AFP.

Amiralul Denis Berezovski a făcut acest anunţ în cursul unei conferinţe de presă organizate la sediul Statului Major al Flotei ruse din Sevastopol.

Amiralul Berezovski a fost numit vineri la comanda Forţelor Navale ucrainene de către preşedintele interimar proeuropean Oleksandr Turcinov.

UPDATe ora 19,30 – Ucraina intenţionează să se apere de „agresiunea” militară rusă, dar va avea nevoie de susţinere din partea altor ţări, afirmă ambasadorul ucrainean la Naţiunile Unite, Iuri Sergheiev, citat de CNN.

În urmă cu câteva ore, noua Administraţie interimară proeuropeană de la Kiev anunţa că va cere ajutorul Statelor Unite şi Marii Britanii pentru garantarea securităţii Ucrainei.

În plus, Ucraina a cerut trimiterea imediată a unei misiuni internaţionale pentru evaluarea situaţiei din Crimeea, precum şi asistenţă pentru protejarea obiectivelor nucleare.

Turcia acordă o mare importanţă integrităţii teritoriale şi stabilităţii Ucrainei, afirmă ministrul de Externe de la Ankara, Ahmet Davutoglu, subliniind că regiunea autonomă Crimeea trebuie să rămână parte a Ucrainei.

Live streaming video by Ustream

„Pentru Turcia, integritatea teritorială a Ucrainei, stabilitatea şi prosperitatea acestei ţări sunt esenţiale. Crimeea are o importanţă deosebită pentru Turcia, datorită prezenţei tătarilor în această regiune şi a patrimoniului cultural turc”, a afirmat Ahmet Davutoğlu.

„Cea mai mare dorinţă a Turciei este stabilitatea Ucrainei”, a insistat Davutoğlu.

„Turcia îndeamnă toţi liderii comunităţilor şi grupurilor etnice din Crimeea să unească eforturile pentru stabilitatea şi pacea regională”, a continuat şeful diplomaţiei turce.

Ministerul chinez de Externe îndeamnă toate părţile implicate în conflictul din Ucraina să respecte reglementările internaţionale şi să caute o soluţie pentru depăşirea crizei prin dialog şi negocieri.

„China este foarte preocupată de actuala situaţie din Ucraina”, a declarat Qin Gang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, referindu-se la riscurile unei intervenţii militare ruse, informează site-ul agenţiei China Nouă.

China respectă principiul neintervenţiei în afacerile interne ale Ucrainei şi susţine independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale acestei ţări, a precizat oficialul de la Bejing, îndemnând părţile implicate să iniţieze negocieri pentru depăşirea crizei şi pentru menţinerea păcii în regiune.

UPDATE: Trupe ruse au înconjurat trei baze militare ucrainene din Crimeea. Militarii ruşi le cer celor ucraineni să se predea fără a opune rezistenţă. Premierul interimar ucrainean, Arseni Iaţeniuk, cere Rusiei să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei, considerând acţiunile Moscovei drept o „declaraţie de război” şi avertizând că există riscul unui „dezastru”.

Alianţa Nord-Atlantică cere, de asemenea, Rusiei să înceteze activităţile militare în Ucraina, avertizând că operaţiunile ruse reprezintă „o ameninţare pentru pacea şi securitatea Europei”. NATO a decis organizarea unei reuniuni de urgenţă.

Principalele elemente de infrastructură şi administrare – drumuri, aeroporturi şi instituţii – din regiunea autonomă ucraineană Crimeea se află practic sub controlul unor militari care cel mai probabil sunt ruşi, deşi semnele oficiale de identificare lipsesc de pe uniforme. Administraţia interimară proeuropeană de la Kiev a început mobilizarea trupelor, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, cerând ajutorul SUA pentru garantarea securității.

15.000 soldați ruși au ocupat Crimeea.

Potrivit serviciilor de securitate ucrainene, citate de presa internaţională, vehicule militare şi trupe ruse deţin controlul, de aproximativ 48 de ore, asupra principalelor instituţii, drumuri şi aeroporturi din Crimeea, chiar dacă semnele de identificare lipsesc de pe uniformele militarilor desfăşuraţi pe teren şi de pe vehiculele acestora.

Între 6.000 şi 15.000 de militari ruşi sunt în regiunea Crimeea, afirmă surse din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. Nu se ştie clar dacă este vorba de militari din bazele Flotei ruse de la Marea Neagră, staţionată în Portul Sevastopol, sau dacă Rusia a trimis trupe suplimentare. Acestora li se alătură membri ai miliţiilor proruse care au ocupat de joi seara Parlamentul şi Guvernul din Simferopol. În plus, potrivit unor surse din cadrul armatei ucrainene, două nave militare ruse sunt staţionate în largul Peninsulei Crimeea.

Consiliul ucrainean pentru Securitatea Naţională a decis plasarea armatei în stare de alertă şi mobilizarea trupelor, afirmă preşedintele instituţiei, Andrei Parubi.

Preşedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului său american, Barack Obama, că Rusia îşi rezervă dreptul de a „proteja interesele sale şi populaţia rusofonă” în caz de „violenţe” în estul Ucrainei şi în Crimeea.

Două nave militare ruse dotate cu echipamente antisubmarin sunt staţionate în largul Peninsulei Crimeea, afirmă surse militare ucrainene, explicând că prezenţa navelor încalcă acordul privind Flota rusă de la Marea Neagră.

Flota rusă de la Marea Neagră este staţionată în portul ucrainean Sevastopol, dar nu se ştie dacă navele observate aparţin acestei flote.

104 comentarii

CONGO 02-03-2014 - 13:47

Iata cele 3 intrebari la care Radio Erevan nu are raspunsuri:

1. La ce mai serveste ONU?

2. Si de ce a ajuns ONU asa o băşcălie?

3. Dar, cei 3 pitici istorici cu barba foarte lunga Bush, Blair, si Kofi Annan, ce fel de caciulitze purtau, din pene de vulpe, sau din blana de melc?

digital 02-03-2014 - 14:08

trocul din 1954 a fost asumat de ambele părți, așa că scremerea asta cu ….ajutorul sua și bla-bla-uri din ăstea cu „noua putere de la Kiev”, euromaidanezii, ue și alții sunt lătrături la Lună!

UnUL 02-03-2014 - 14:16

Care troc din 1954?

digital 02-03-2014 - 15:17

păi citește, băi doctule!

UnUL 02-03-2014 - 16:41

CE?

urbos 02-03-2014 - 17:16

Mos labagiu, ai uitat ca azi trebuia sa scrii o carte? Hahaha! Mars in mortii ma-tii de basist schizofrenic. La moarte javra!

UnUL 02-03-2014 - 18:08

O scriu, o scriu, fii liniștit: azi am scris aproape 5 pagini.

Antibasistul 02-03-2014 - 21:37

Minte porcul basist un NUL, nu a scris 5 pagini din carte, a scris 10 pagini pe forumuri, acest postac basist ORDINAR, ABJECT!

UnUL 03-03-2014 - 00:00

Bășinel, puțin îmi pasă dacă mi crezi sau nu, oricum eu an de gând s-o termin și s-o public până la sfârșitul anului, deși nu mă grăbește nimeni.

Antibasistul 03-03-2014 - 00:21

IARASI MINȚI, ca toți basistii!!!!!!!!

UnUL 03-03-2014 - 00:28

„iarăși minți/minți” – copy-paste nr 288
„ca toți băsiștii” – copy-paste nr. 2383
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3962

BULA 02-03-2014 - 15:14

Americanii sa mai stea pe la casele lor si sa se ocupe de neveste, nu sa caute galceava pe teritoriile care au fost ale rusilor si care au ajuns sa fie administrate de Occident prin tradatorii KGB si prin betivanul Eltsin.

digital 02-03-2014 - 15:21

de care neveste?!
ăia care luptă pe fronturi obscure au doar văduve, iar ăia care nu luptă au fatwoman!
mai e o categorie la ei, dar aia e doar pentru reclamă comercială, și de care se bucură, doar în mod virtual!

UnUL 02-03-2014 - 16:42

Bulă, ești tâmpit? De când e administrată Ucraina de Occident?

BULA 02-03-2014 - 16:45

Vest-ul actioneaza prin agenti si marionete. Inca are bani sa se tina de tampenii.

UnUL 02-03-2014 - 16:48

Bun, și care e soluția ta: să li se servească Ucraina pe pâine nesătuilor ruși?

UnUL 02-03-2014 - 16:50

Nu uita că Rușii am mai masacrat cândeva milioane de ucrainieni. Vezi ce spune Virgil Gheorghiu, el afirmă, în cunoștințe de cauză: „En dix ans, les soviets ont exterminé la moitié du peuple ukrainien…”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 16:54

Iarasi , mesteci cafeniul cu tiriplicul !
Stai dreaq si tu si idolul idiotilor, nu
Intelegi nimic , nici cu un text in fata !

Scorneala prezidentiala ….

http://baselandia.files.wordpress.com/2011/10/tatal-pupincuristilor1.jpg?w=645&h=899

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 16:56

Iarasi scotzi din LADA de GUNOI a ISTORIEI
Pe legionarul ala infect !
DOBITOCKULE !

UnUL 02-03-2014 - 17:52

Legionar infect ești tu, boule! (Și folosesc această adresare pentru că văd că nu te poți abține să nu fii mitocan și nesimțit – probabil asta e în genele tale! -, așa că îți răspund cu aceeași monedă.) Ala n-a fost niciodată cu adevărat legionar: cum spuneam, a fost căsătorit cu o evreică de care a refuzat să divorțeze, a fost persecutat din cauza asta, s-a refugiat în Franța unde a fost preot ortodox, a scris niște cărți excepționale în care a demascat comunismul și sistemul sovietic – fapt pentru care a fost marginalizat de intelectualitatea franceză cu simpatii de stânga și a fost acuzat pe nedrept de fascism și legionarism. Și tot ce a spus despre Rusia, Ucraina și România comunistă a fost perfect adevărat.
Și legătură are Ucraina și infectul imperialism sovietic criminal cu postarea ta de mai sus:
„Iarasi , (FĂRĂ VIRGULĂ; NĂTĂRĂULE!) mesteci cafeniul cu tiriplicul ! (CE NAIBA E ĂLA „TRIPLIC”??)
Stai dreaq si tu si idolul idiotilor, nu
Intelegi nimic , nici cu un text in fata !
Scorneala prezidentiala”
Vorbeam de Ucraina, nu de dl. Băsescu, OBSEDATULE!

UnUL 02-03-2014 - 17:54

Erată: ”Și CE legătură…”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 18:06

Nici tac’tu nu a fost cu adevarat legionar , desi a fost invitat sa participe la …guvenul
Legionar !
Nici , tu nu esti omu lu’h BaE secu, mai mult , nici nu esti OM !
…dar IO , raman
…unicul legionr !NOAPTEA mintzi ,
kurrulle !

UnUL 02-03-2014 - 18:12

Ba a fost cu adevărat: unul de bună credință, cum au fost foarte mulți intelectuali – mai ales în prima fază. Dar după ce s-a lămurit cu ei și-a dat demisia. Și – cum am mai spus – nu a fost niciodată antisemit, având mulți prieteni evrei.

UnUL 02-03-2014 - 18:16

Și ce înțelegi prin „omul lui Băsescu”? Credeam că în România avem dreptul la opțiuni politice. Nu sunt plătit de Băsescu, nu îl cunosc personal și nu am vorbit cu el niciodată, nu am primit niciun fel de avantaje materiale sau de altă natură de la el sau de la apropiații lui… Eu n-am spus niciodată că ești „omul lui Ponta”, deși îl susții prostește pe mincinosul național.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 18:19

Faci parte din acel segment de oameni, care indiferent cat …rahat , mesteca
Se considera , indreptatzit !
Dobitockule , ce ai scris in ADEZIUNEA la calitatea de M E M B R U …
P C R ?
De tac’tu ? ! ?

UnUL 02-03-2014 - 18:40

Parpanghe, pe lângă că ești idiot ai și idei fixe. Ți-am mai spus că:
– Despre tata se știa totul (probabil mai multe decât știam eu însumi).
– Nu mi s-a cerut să-mi fac autobiografia sau să dau declarații despre părinți, bunici, străbunici, etc
– Mai du-te și naibii!.

UnUL 02-03-2014 - 18:41

P.S. AICI E VORBA DE UCRAINA!!!!!

Antibasistul 03-03-2014 - 00:27

un NUL nebunul, esti un legionar ca si idolul tau Virgil Gheorghiu!!!!!!!!!!!

UnUL 03-03-2014 - 00:29

NICI EL NICI EU, CRETINACHE, DAR TU – SIGUR !

Antibasistul 03-03-2014 - 00:32

La fel ca tac-tu? Marturisește!!!!!!!!!!!!

UnUL 03-03-2014 - 00:39

În legătură cu tata, mai citește ce am scris!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 18:22

IO …omul lu’h Ponta !
IMBECIL , noroc ca ai fost
UnUL la …parintzi !

UnUL 03-03-2014 - 00:04

Văd că mi-au șters postarea deși nu avea nimic vulgar. Spuneam că – scuze dacă mă înșel! – asta e cel puțin aparențe pe care ai creat-o nu o dată. Norocul tău că nu am nici timp nici chef să scurm ore întregi în arhivă ca tine și să scot de acolo respectivele postări.

ValVerde 02-03-2014 - 15:20

Astia nu sunt sanatosi la bila !!!
Noul guvern cere SUA garantarea securitatii lor ????
De unde pina unde? Ce are SUA cu ei ?
Americanii se vor uni comunitatii internationale, eventual niscai sanctiuni economice impotriva rusilor.

De ce noul guvern ukrainian nu le cere europenilor lucrul asta ?
Parca scandalul era despre UE, nu despre America.

Fara sa mai vorbim ca de citeva zile tara le e invadata si initial ei spun ca nu vor riposta, dupa care anunta ca isi pun armata in stare de alerta.
In ritmul asta ies din cazarma cind le ajung rusii la poarta, tocmai la timp ca sa se predea.
Bai muhaielelor, daca vreti sa va ajute cineva, intii aratati ca aveti singe in instalatie si duceti-va sa muriti aparindu-va tara.

Nu ati invatat nimic de la romani si retragerea lor vitejeasca in iunie 1940 ??? Degeaba strigati la altii sa va ajute sa va tineti tara intreaga. Asta nu se face la masa tratativelor Acolo se ajunge dupa ce curge singe !

BULA 02-03-2014 - 15:25

Ai vrea sa curga sange, sa moara copiii altora, ca tu precis nu ai, hoasca batrana.

ValVerde 02-03-2014 - 15:34

Bou esti, doamne…
Pai de ce sa moara copiii americanilor, mai nulitate?
E tara lor?
Ukrainienii sa-si apere teritoriul lor, cazatura !

Americanii ar trebui sa-i inarmeze, daca maidanezii stiu sa lupte si cu altceva decit cauciucuri arse si cocktail-uri Molotov

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 16:00

Psst, mega ist Live?
children-behinder?

Lues-ardule!

Antibasistul 02-03-2014 - 15:27

BASIST fara creier, ca toți basistii, SUA, ANGLIA, Rusia, au promis in scris Ucrainei ca vor garanta securitatea, integritatea ei, atunci cind Ucraina a facut greseala sa renunțe la bombele ei atomice!!!!!!!!!!!!!

Antibasistul 02-03-2014 - 16:11

Cacat Verde, basistule, postarile care nu-ți plac te faci ca nu le vezi!

ValVerde 02-03-2014 - 16:32

Poti sa intelegi, mai traducatorule?
Statele se obliga sa nu intervina-individual- in Ukraina.
Nu se ofera garantii, daca unul nu-si respecta cuvintul, celelalte nu sunt obligate sa intervina, asa ca in NATO
Dar mai bine citeste si spune unde nu intelegi.

What exactly is the „Budapest Memorandum”?

The „Budapest Memorandum on Security Assurances” is a diplomatic memorandum that was signed in December 1994 by Ukraine, Russia, the United States, and the United Kingdom.

It is not a formal treaty, but rather, a diplomatic document under which signatories made promises to each other as part of the denuclearization of former Soviet republics after the dissolution of the Soviet Union.

Under the memorandum, Ukraine promised to remove all Soviet-era nuclear weapons from its territory, send them to disarmament facilities in Russia, and sign the Nuclear Nonproliferation Treaty. Ukraine kept these promises.

In return, Russia and the Western signatory countries essentially consecrated the sovereignty and territorial integrity of Ukraine as an independent state. They did so by applying the principles of territorial integrity and nonintervention in 1975 Helsinki Final Act — a Cold War-era treaty signed by 35 states including the Soviet Union — to an independent post-Soviet Ukraine.

Which principles in the Helsinki Final Act, reiterated in the „Budapest Memorandum,” are relevant to the current situation in the Crimea?

In the „Budapest Memorandum,” Russia, the United Kingdom, and the United States promised that none of them would ever threaten or use force against the territorial integrity or political independence of Ukraine. They also pledged that none of them would ever use economic coercion to subordinate Ukraine to their own interest.

They specifically pledged they would refrain from making each other’s territory the object of military occupation or engage in other uses of force in violation of international law.

All sides agreed that no such occupation or acquisition will be recognized as legal and that the signatories would „consult in the event a situation arises which raises a question concerning these commitments.”

Is there anything legally binding about the „Budapest Memorandum” regarding Russia’s obligations to respect Ukraine’s territorial integrity?

„That’s actually a much more complex question than it may sound. It is binding in international law, but that doesn’t mean it has any means of enforcement,” says Barry Kellman is a professor of law and director of the International Weapons Control Center at DePaul University’s College of Law.

„The ‘Budapest Memorandum’ follows the Helsinki Final Act and essentially reiterates its provisions. There are confidence building measures and then a host of other broader obligations – primarily negative obligations. Don’t interfere.”

Kellman concludes that there are a host of other sources of international law that oblige Russia to respect Ukraine’s territorial integrity — including the provisions of the CSCE treaty and the UN Charter.

Antibasistul 02-03-2014 - 21:38

DISPARI BASISTULE!!!!!!!!!!!

digital 02-03-2014 - 15:36

……………..Al doilea ultimatum sovietic de pe 27 iulie a cerut evacuarea administrației și armatei române din Basarabia și nordul Bucovinei în patru zile.

A doua zi, guvernul român condus de Gheorghe Tătărescu, după ce primise și sfaturi din partea Germaniei și Italiei, a acceptat să se supună condițiilor sovietice.
……………Ca si atunci si acum Germania complice cu pradatorul de la Rasarit
In prezent aceeasi axa criminala din 1940, Berlin – Moscova, alaturi de tradatori locali, doreste federalizarea si prin aceasta, rusificarea celui de-al doilea stat romanesc, ca masura extrema de a impiedica o inevitabila reunire cu Romania……

ValVerde
02-03-2014 at 15:20

nu scoate din context și nu minimaliza trădările, mă gunoiule, căci nimeni nu poate face la nivel regional și strategic, mișcări fără acorduri!

ValVerde 02-03-2014 - 15:46

Nici nu stiu de ce vorbesc cu un idiot ca tine, dar o fac, ca e duminica si Dumnezeu se uita….

Bai muratura, cind cineva iti invadeaza tara, daca ai o urma de demnitate si o urma de patriotism adevarat te duci sa o aperi.
Te duci sa mori, indiferent de cine te-a tradat, cine se va face ca ploua, indiferent daca ai sa nu sanse sa reusesti.
Este scrificiul suprem care nu ia in consideratie variante ulterioare.

In 40 romanii au fost muhaiele cu Basarabia si ca urmare au pierdut si Ardealul, ca deja s-a stabilit ca mamaliga fermentata nu stie sa se apere.

Acum ukrainienii fac la fel. Vor sau nu vor Crimeea ?
Daca nu o vor, sa o spuna, si-o iau rusii inapoi si adio si n-am cuvinte.

Poate mai invata si basarabenii ceva, ca de 20 de ani sunt cu curu’n doua luntre.
Sa intre Putin si peste ei, ca au avut coada sus si nu au vrut in Romania si in NATO.

Dar nu mai plingeti sa va scoata altcineva castanele din foc.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 15:58

Cat esti tu de …credincios, asta cu
Duminica e …terminala !
Lipseste iarasi saliut ! >?!

digital 02-03-2014 - 16:02

e credincios ca balega!

digital 02-03-2014 - 16:00

ValVerde
02-03-2014 at 15:20

hahaha!
vitălăul se repede ca bibanu la râmă!
păi , băi infectule, România a reacționat în urma trădării de care nu aflase și care era iminent ca și rezolvată, fără drept de apel mă gunoiu dreq ce ești!

………..se produce ultimatumul sovietic privind Basarabia si Bucovina de Nord.

In vederea definitivarii pozitiei sale in care ideea unei rezistente armate nu era exclusa, guvernul roman s-a adresat guvernelor german si italian, precum si aliatilor din Intelegerea Balcanica, pentru a vedea in ce masura se poate baza pe sprijinul acestora. Raspunsurile primite au venit sa sublinieze izolarea in care se afla Romania. Astfel, de la Berlin a venit sfatul de a accepta ultimatumul, deoarece Germania, inca angajata in vest, nu-si putea permite o inrautatire a relatiilor cu Rusia. Acelasi sfat l-a primit guvernul roman si de la Roma, care a considerat ca este “un interes european esential” sa se evite un conflict armat cu URSS. De asemenea, cele doua guverne au aratat la Budapesta si Sofia ca nu doresc noi complicatii in sud-estul Europei.

băi cretinule, nu pricepi că acolo au fost acorduri și angajamente?!
pe limba ta, ca să pricepi, e ca și când ai fi vrut tu să emigrezi legal în amerlocia, dar mătta aia infectă n-are fi fost de acord, dar tu, tot ai fugit, ca un trădător ce ești, că ți s-a rupt de măttaaaaa, bă, gunoiule, pricepuși?!

ValVerde 02-03-2014 - 16:42

Da, ba Claudia, eu inteleg. Se pare ca tu nu intelegi…

Iti explic eu, pentru nivelul tau intelectual:

Romania era copilu ala mai mic, din clasa a patra, din curtea scolii.
A venit unul dintr-a saptea si i-a furat sandvisu’
Copilu nevolnic se duce la doi handralai dintr-a opta si il piraste pe asta dintr-a sapte care i-a furat magiunul, si ii intreaba: ba, eu imi vreau sanvisu inapoi si ma duc sa ma iau de piept cu laba ala dintr-a sapte, dar imi tineti voi spatele cind ma ia ala la bataie?”
Iar handralaii dintr-a opta au zis „nu, ba, azi n-avem chef de bataie, descurca-te singur.”

Asa ca Romania noastra de vana de dac, s-a dus la mardeiasul dintr-a saptea si i-a zis: „pofta buna”

Asa se intimpla daca nu vrei sa mori de git cu el din prima si astepti pe altii sa-ti rezolve problemele.

Zi cinstit: ai inteles ?

urbos 02-03-2014 - 17:29

Ce povestioare tipic muyeresti, hahaha.

urbos 02-03-2014 - 17:23

Ehei, daca parintii de cacat ai lindicului, nu erau niste muhaiele, mureau eroic si scapa planeta de gunoiul asta… Ce sa iasa din niste gunoaie? Hehe.

BULA 02-03-2014 - 16:43

Situatia de acum e mult mai periculoasa decat criza rachetelor din Cuba, din anul 1962. Armamentul actual e mult mai puternic decat cel din anul 1962. Ca si atunci, Rusia a fost provocata de americani, care si-au luat-o in cap. Atunci americanii instalasera rachete termonucleare in Turcia, la cateva sute de kilometri de granitele Rusiei. Ca raspuns, rusii au trimis rachete in Cuba.
Iar acum americanii vor sa rupa Ucraina de Rusia si sa instaleze acolo rachete termonucleare.

ValVerde 02-03-2014 - 16:51

Si vocile ??? Ce mai zic vocile ????

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 16:58

SIP hilitycule , esti in transa,
Sa vina PRO’stache , sa nu fi
Singur !

Ia Bismuthul in AVANS !

UnUL 02-03-2014 - 18:02

Deci, după tine, pentru setea de putere, dorința de păstrare a sferei de influență și politica imperialistă rusă de vină ar fi AMERICANII CARE I-AR FI PROVOCAT PE RUȘI! Bulișor, tu gândești înainte de a posta?

UnUL 02-03-2014 - 18:05

AMERICANII AR DORI SĂ RUPĂ UCRAINA DE RUSIA!!?? Păi Ucraina NU E Rusia, e un stat independent, și dacă ucrainienii doresc în UE, cu ce drept spun rușii „Niet!”?

Tache 02-03-2014 - 22:09

Valentin Mandrasescu dixit:
„Stiu ca ma cistesc diverse persoane din diverse institutii. „Pe surse”, stiu ca acestor institutii li s-a solicitat sa „contribuie” cu persoane/echipe specializate la „efortul” organizat de cateva forte rusofobe pe teritoriul ucrainean.
Am o singura sugestie: nu faceti prostii. Ati vrut sa va scoateti ranitii din Kiev, ok. Introducerea de noi piese in joc va fi o prostie monumentala. Sugestia este cat se poate de serioasa. Multumesc pentru atentie.”

UnULica, ce cautau romanii raniti la Kiev ? Au gasit ceea ce cautau ?

UnUL 03-03-2014 - 00:07

Care români, Tăchiță? De unde ai scos aiureala asta?
Și nu știu de ce tot citezi din rahatul mankurt Mândrescu.Eu nu mă MÂNDRESC CU el.

Tache 03-03-2014 - 00:19

Este vocea oficiala a Rusiei, o parte foarte importanta a prezentului conflict.

„Va invit sa vizionati o inregistrare din centrul de comanda al „Revolutiei” din Ucraina. E in rusa, dar nu conteaza pt impresia artistica.

In imagini vedeti doi oligarhi, Notski si Poroshenko, stau la masa cu „nationalistul inflacarat” din Right Sector/Pravii Sektor Dmitro Yaroș, discutand despre ce trebuie facut.

E simptomatic ca in lipsa publicului, toti oligarhii nationalisti vorbesc in rusa, nu ucraineana. Al doilea aspect simptomatic: injuratura cea mai crunta utilizata in dezbaterile politice este: ”curva ortodoxa!”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eRTK5kgo4gg

UnUL 03-03-2014 - 00:25

VOCEA (OFICIALĂ SAU NU) A RUSIEI MINTE DE STINGE, CA TOATE VOCILE RUSEȘTI.

Tache 03-03-2014 - 00:32

Pana acum NU a mintit, s-a intamplat exact cum au spus ei. Sa stii ca si-au castigat o CREDIBILITATE serioasa.

UnUL 03-03-2014 - 00:40

Rușii nu au, nu au avut niciodată și nu pot avea nicio credibilitate.

ValVerde 02-03-2014 - 17:06

Uite aici cam care ar putea fi MAXIMUL actiunilor US in privinta lui Putin.
Vin de la Marco Rubio, posibil candidat la presidentia US din partea Republicanilor, cei care se dau cocosi:

Russia’s illegal military incursion in the Crimea region in Ukraine is a grave violation of a nation’s sovereignty and cannot go unpunished.

First, President Obama should speak unequivocally and call this what it is: a military invasion. The Obama administration must publicly acknowledge that its “reset” with Russia is dead. The president must now accept that the only way to deal with tyrants like Vladimir Putin is with a clear understanding that they can’t be trusted and that only decisive action will deter their provocative moves.

Second, President Obama should dispatch Secretary of State John Kerry and Defense Secretary Chuck Hagel to Kiev to show U.S. support for Ukraine’s transitional government, and urge our allies in the European Union and NATO to send representatives there as well. The United States should convene an emergency meeting of NATO to develop a strong united response from the trans-Atlantic alliance. And we should send high-level delegations to our allies in Central and Eastern Europe to reinforce the fact that we are standing by them. As part of this work with our allies, we should develop a series of economic and security assurance measures to help the transitional government in Kiev remain stable and carry out a democratic transition.

Third, the United States should rally our allies to boycott this June’s G-8 summit in Sochi, Russia. And if Russian troops do not leave Ukraine immediately, Russia should be expelled from this group altogether.

Fourth, any and all discussions and negotiations with Moscow on any issue unrelated to this crisis, including trade and other matters, should be immediately suspended.

Fifth, the U.S. and our allies should put forward a condemnatory resolution in the United Nations Security Council. A Russian or Chinese veto would make clear to the world the hypocrisy of these governments, since they say they oppose foreign intervention into the affairs of sovereign countries—unless of course they are the ones intervening.

Sixth, we should renew a push for eventual membership in NATO by the Republic of Georgia and aim to provide the country with some of the defensive capabilities the Georgians have requested ever since they were invaded by Russia in 2008.

Seventh, the Obama administration should immediately add more Russian officials to the Magnitsky list, which places travel bans and other sanctions on them – something President Obama failed to do in December. Living in Miami, I have seen in recent years the wave of Russian tourists coming to our city and state to spend money and buy property. Many are government officials or allies whose wealth stems from allegiance to Putin, and we should limit their ability to travel here.

Finally, in the Senate, Majority Leader Harry Reid should immediately halt his effort to force a Senate vote on Rose Gottemoeller next week to be under secretary of state for arms control and international security. As I, Sens. John Cornyn and Jim Risch said yesterday, we shouldn’t even be thinking about arms-control negotiations with Russia anytime soon. And especially not negotiations led by a State Department official, such as Ms. Gottemoeller, who has tried to play down and potentially kept information from Congress and our allies about Russian violations of arms-control agreements.
This is a critical moment in world history. The credibility of the alliances and security assurances that have preserved the international order is at stake. If Putin’s illegal actions are allowed to stand unpunished, it will usher in a dark and dangerous era in world affairs.

CONGO 02-03-2014 - 18:28

Aci avem cazu celebrului gambit cu mat in trei mutari, la care piesele rosii castiga imparabil contra pieselor albe, si care nu este dacat o varianta a lu Gambitu Buş-Blair, jucat initial de piesele alb-rosii-albastre, ca asa-i la sah, tabla se mai si intoarce si nu e regula sa tooot muti toooata ziua primu.

Vad ca, tot furand cu privirea pe marii maestri internationali in jocul lor, ai remarcat comicaria cu garantarea securitatii, care nu este decat inceputul unui alt gambit si pregatirea pentru o partida inca si mai importanta, dar la care nu ai reactionat polonezeste.

ValVerde 02-03-2014 - 18:31

Dar mai bine sa protestezi impotriva gazelor de sist, ca dl Putin e bun si va da gaze de la el pe gratis, doar sa faceti frumos si sa jucati sah in Cismigiu !

CONGO 03-03-2014 - 00:01

sa zicem ca Putin primeste ordin de la batranii intelepti ai federatiei )sanchi federatie, da-I in pm de hoti!) sa ceara nu de lumanare TOATA Moldova inapoi….

Ce face scaraba de NATO?

Bulanas 03-03-2014 - 12:44

Bey Valverde, esti mai prost decat prevede legea. Vezi ca si statul California a interzis fracturarea hidraulica in volum mare, la fel ca si Penssylvanya, New York, si alte cateva. Si aia-s kgb-isti?

Lupu Ardelean 02-03-2014 - 20:04

Haide Romania, aveti o buna ocazie sa luati inapoi Bucovina de la ucrainieni….

Antibasistul 02-03-2014 - 20:06

Provoci la razboi, BESTIE JIIDANEASCA!!!!!!

ancuta 02-03-2014 - 20:26

musette araboiule, scarna original,
Ce legatura are preluarea Bucovinei de Nord cu Israelul?

digital 02-03-2014 - 20:33

Doar o mică parte a populației Basarabiei și Bucovinei a întâmpinat anexarea sovietică cu sentiment pozitiv. În zilele următoare, în localitățile mai importante și în unele din gările unde se adunau refugiații pentru evacuare au avut loc incidente antiromânești și prosovietice, în care grupuri de tineri fanatizați au atacat, despuiat, bătut sau omorât preoți, intelectuali, soldați români separați de unitate, persoane civile în curs de evacuare. Felul în care aceste grupuri au acționat, inclusiv coordonarea lor cu armata sovietică de ocupație a lăsat să se întrevadă clar eșecul administrației românești de a nu scăpa de sub control activitățile comuniste și prosovietice în perioada imediat precedentă ocupației.

Unele documente militare și civile, produse în acea perioadă, indică participarea unor etnici evrei din Basarabia și nordul Bucovinei în proporție mare în aceste grupuri. Totuși, acești tineri fanatizați reprezentau o picătură minusculă în totalul populației evreiești din Basarabia și Bucovina de nord, care totaliza circa 270 000 de oameni.
Din totalul comuniștilor basarabeni de 285 persoane în august 1940, 186 erau evrei, 28 ucraineni, 21 ruși și 21 români.!

Lupu Ardelean 02-03-2014 - 20:57

Animal ratat , in loc sa luptzi pt patrie, ii lasi pe ucrainieni sa-ti faca din koor tunel de metro…

urbos 02-03-2014 - 21:02

Care patrie sobolane? Bucovina? Bucovina e a bucovinenilor. Leprele alea voteaza cu Bashina, merita starpiti pana la unu.
Dar Izdraielu trebuie ras…

Lupu Ardelean 02-03-2014 - 21:09

Rusine ca esti un lash si nici nu stii istorie, Bucovina e pamant roman stramosesc si gara din Cernauti are nevoie de un hotz de buzunare expert asa cum esti in gara Ploiesti.

urbos 02-03-2014 - 21:16

Ma ji dane, teritoriul e al celor ce-l locuiesc(nascuti de generatii acolo), nu e ca la voi nomazilor, care aveti tara unde aveti chef.

Lupu Ardelean 02-03-2014 - 21:27

Ce imi pasa mie, ma doare-n koor daca un vrei inapoi Bucovina…

urbos 02-03-2014 - 21:36

Pai a fost a mea, ca s-o vreau inapoi?
Izdraielu la furnal.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 21:39

Rihteru 7/8 zonn a vrancea -pogoanele !

CONGO 03-03-2014 - 00:02

aolika!

Lupu Ardelean 02-03-2014 - 21:02

Ce razboi imbecilule , dupa ce Putin i-a pus pe bot, trimitzi fanfara militara si iti pica Bucovina de Nord pe cap cum a picat marul pe Newton…

Antibasistul 02-03-2014 - 21:14

In furnal jiidane, la fel acei jiidani ca tine!!!!!!!!!

Lupu Ardelean 02-03-2014 - 21:31

La furnal vei fi tu , carne de tun pt UE…

Antibasistul 02-03-2014 - 23:53

Am scris in furnal in foc, NU LA FURNAL, in fața focului!!!!!!!!!!

UnUL 02-03-2014 - 23:56

Iar ai treabă cu siderurgia, Bășinel? Și ÎN furnal nu este foc ci fontă, focul e dedesubt, mai învață !

Antibasistul 02-03-2014 - 23:59

IN FONTAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Antibasistul 03-03-2014 - 00:01

La fel toți basistii, in FONTA TOPITA!!!!!!!!!!!!

UnUL 03-03-2014 - 00:09

Risipitorule ! Vrei să strici aiurea tone de fontă!

Antibasistul 03-03-2014 - 00:15

IDIOT basist, voi basistii imbunatațiți enorm calitatea fontei!!!!!!!!!!!!!!

UnUL 03-03-2014 - 00:19

@BĂȘINEL
VĂD CĂ TE ISTERIZEZI, PUIȘOR! IAR NU ȚI-AI LUAT CALMANTELE!
Deci, dacă ameliorăm calitatea fontei, înseamnă că suntem de calitate superioară. Nu mă îndoiam de asta. (??!!)

Antibasistul 03-03-2014 - 00:42

La fel tac-tu e de calitate inferioara umana, dar superioara ca si combustibil pentru fonta!!!!!!!! Marturisește!!!!!!!!!!!!

UnUL 03-03-2014 - 00:46

Ești nu numai total cretin, dar și repetitiv până la exasperare și lipsit de orice imaginație.
P.S. Acum nu mai sunt evreu? Te-ai răzgândit?

Antibasistul 03-03-2014 - 01:03

Esti si evreu!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 21:37

Prefer un Loup -adevarat ,wolf !
Decat un perus , frate cu verdzani !

Ionel 02-03-2014 - 23:02

Nu am vazut nici macar o singura emisiune despre istoria peninsulei Crimeea si mai ales despre cimerieni. Adica incepe al treilea razboi mondial cu unitati preluate cu mitinguri la usa unitatii si nimeni nu arata ce e Crimeea: goti ortodocsi, cimerieni, traci, Stefan cel Mare…

Tache 02-03-2014 - 23:51

Rabbinul orasului Simferopol si a intregii Republicii Autonome Crimeea, Mihail Kapustin a facut un apel la Barack Obama prin care ii cere „sa aduca Ucraina in NATO”, „sa scoata Rusia din ONU” si sa elibereze Crimeea de invadatorii rusi.

Obama se face ca nu aude 😀

http://www.timesofisrael.com/crimeas-sole-rabbi-advises-jews-not-to-become-targets/

urbos 03-03-2014 - 00:03

Guita sobolanii?

UnUL 03-03-2014 - 00:21

Iar încurci speciile, C u r Bubos : șobolanii chițcăie (ca și Chițoiu), purceii guiță iar porcii cei mari grohăie ca tine.

urbos 03-03-2014 - 01:12

Pai numa gandeste-te ca de exemplu, tac-tu a fost un porc de caine.

Antibasistul 03-03-2014 - 15:20

Asa tata, asa fiu!

briel 03-03-2014 - 00:18

Si a fost Duminica.

Ucraina se mobilizeaza pentru razboi … ceva mai lent, mai ardeleneste. Intre timp rusii au preluat controlul Crimeii fara sa traga un glont.

Reuters zice asa:

„Institutul Britanic pentru Studii Strategice estimeaza ca Kievul are mai putin de 130 000 de trupe sub arme, avioane nu prea pregatite de zbor si cateva piese de schimb pentru un singur submarin.

In contrast, Rusia sub Putin a cheltuit trilioane de dolari pentru modernizarea capabilitatilor militare care devenisera delapidate dupa prabusirea URSS. Unitatile speciale ale Moscovei sunt apeciate ca fiind egale cu cele mai bune din restul lumii.”

Momentul, evident prevazut de rusi, a venit si sunt pregatiti. Sa vedem cum se prezinta Occidentul, care e miscarea urmatoare. Isi muta privirea de la Iran spre Ucraina ?

Tache 03-03-2014 - 00:42

Meet the Night Wolves – Putin’s Hell’s Angels
The fiercely patriotic motorcycle gang are a key source of Russian soft power in former Soviet States

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/10670244/Meet-the-Night-Wolves-Putins-Hells-Angels.html

UnUL 03-03-2014 - 00:48

Când vezi mutrele abrutizate și fanatizate ale acestor cretini chiar că te apucă greața.

mircea 03-03-2014 - 09:55

dar de ce nu te apuca greata cand il vezi pa Basescu,marele si iubitul tau conducator care prin marea lui dobitocenie pana la aceasta ora noi nu avem in tara ambasador numit al USA la bucuresti.O sa vezi ca Rusia daca nu mai livreaza materii prime statelor dezvoltate se duce de rapa toata economia UE.MOARE DE FOAME.Germaniaa,Franta,iiItalia,Belgia,Olanda……etc

Antibasistul 03-03-2014 - 15:30

Basistule un NUL, de ce nu te apuca greața cind te uiți in oglinda?

Romeo2110 03-03-2014 - 07:50

Cum se vede din Rusia:

SUA s-au resemnat cu ideea că în 5-6 ani China, care a devenit prima economie mondială, va prelua controlul asupra zonei de vest a Pacificului care include Asia de sud-est. Datorită capacităţii Chinei de a introduce în dotare pe bandă rulantă avioane de generaţia a 4-a şi a 5-a şi a apariţiei flotei de portavioane chinezeşti.

Şi că, de fapt, ruşii pun în operă sub ochii noştri, soluţia pentru neutralizarea definitivă a scutului antibalistic american la Deveselu. Soluţie care, datorită greşelii comise de americani la Kiev, o vedem că se materializează de la o zi la alta în întreg sudul Ucrainei (nu numai în Crimeea). Ori dacă n-ar fi existat Euromaidanul, ruşii nu aveau niciodată ocazia să-şi planteze, nestingheriţi de nimeni, antidotul la scutul de la Deveselu, chiar înainte ca scutul să devină operaţional. Şi nu numai atât…

http://romanian.ruvr.ru/2014_03_02/Euromaidanul-o-eroare-a-SUA-la-fel-de-mare-ca-invazia-din-Golful-Porcilor-4997/

Tache 03-03-2014 - 07:59

Este posibil ca, in viitorul apropiat, rachetele rusesti sa fie amplasate in Bugeac, la varsarea Prutului in Dunare, la 200 de kilometri de Bucuresti. Ma gandesc la rachetele Iskander.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult