Acasa InternationalExterne Rusia a testat trei rachete intercontinentale

Rusia a testat trei rachete intercontinentale

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Rusia a lansat, joi, trei rachete intercontinentale pentru a testa componentele arsenalului strategic, armata rusă efectuând periodic astfel de teste. Testele au început cu lansarea unei rachete strategice de tip Topol RS-12M (SS 25 Sickle, potrivit terminologiei NATO) fabricată în 1987, verificarea vizând dacă durata de exploatare a rachetei mai poate fi prelungită, transmite Mediafax.


„Racheta care a fost lansată a fost construită în 1987, iar până în 2007 era operaţională, după care a fost plasată în arsenalul forţelor strategice ruse”, a explicat Vadim Koval, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării. Rachetele intercontinentale din clasa Topol, cu o rază de acţiune de 10.000 de kilometri, au fost testate începând din 1983 şi integrate în arsenalul nuclear strategic sovietic în 1988. Tot joi, au fost lansate de pe submarine două rachete intercontinentale mare-sol. Este vorba de o rachetă de tip P-29P (RSM-50 Stingray), cu raza de 6.500 de kilometri, şi de o rachetă Sineva (Skiff), care în 2008 a parcurs distanţa-record de 11.547 de kilometri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult