Acasa InternationalExterne Rusia acuză Occidentul că încearcă să destabilizeze Belarusul

Rusia acuză Occidentul că încearcă să destabilizeze Belarusul

scris de Misu Andrei
63 afisari

Rusia a dat asigurări miercuri, prin ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, că nu va permite nimănui să-i „smulgă” Belarusul şi a acuzat din nou Occidentul că încearcă să destabilizeze această ţară afectată de manifestaţii de protest după realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, transmite agenţia EFE, preluată de Agerpres. Moscova a adăugat și Ucraina în rândul țărilor care complotează împotriva regimului de la Minsk.

„Vom răspunde acestui lucru într-un mod contondent”, a spus ministrul Serghei Lavrov la o conferinţă de presă comună la Moscova cu omologul său bielorus Vladimir Makei.

Lavrov a precizat că se referă la ţările care acum încearcă să „agite situaţia în Belarus” şi care de ceva vreme depun eforturi să îndepărteze Minskul de Moscova printr-un „flirt stângaci”.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei ruse a sprijinit iniţiativa preşedintelui Lukaşenko privind iniţierea unei reforme constituţionale şi a apreciat că un „dialog naţional” ar putea soluţiona criza din Belarus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult