Acasa InternationalExterne Rusia aduce noi amenințǎri la adresa Ucrainei

Rusia aduce noi amenințǎri la adresa Ucrainei

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Premierul Dmitri Medvedev a amenințat cǎ Rusia ar putea restricționa alimentarea cu electricitate a Ucrainei, dacǎ vor continua tăierile de curent din Crimeea.

Rusia aduce noi amenințǎri la adresa Ucrainei (foto:dawn.com)

Rusia aduce noi amenințǎri la adresa Ucrainei (foto:dawn.com)

Dmitri Medvedev a declarat ȋntr-un interviu pentru cotidianul Vedomosti, cǎ „anumite părți din Ucraina se confruntă de asemenea cu o penurie de electricitate și primesc energie electrică din Rusia.”, sublinind cǎ „cel care a luat deciziile deloc înțelepte de a restricționa alimentarea cu electricitate a Crimeii ar trebui să știe că sunt posibile măsuri simetrice”. Kievul ȋncearcǎ sǎ profite de faptul cǎ peninsula Crimeea este puternic dependentă de alimentarea cu electricitate din Ucraina, care asigură 70-80% din totalul consumului de electricitate.

Autoritǎțiile din Crimeea au anunțat cǎ Ucraina reduce alimentarea cu electricitate în fiecare seară, de la finalul lunii august. Potrivit Agerpres, agențiile ruse de presă au relatat că la 31 august întreruperi de câteva ore ale alimentării cu electricitate s-au produs în mai multe orașe din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în martie de Rusia, autoritățile locale acuzând Kievul de „sabotaj”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult