Acasa InternationalExterne Rusia amenințatǎ de Canada cu excluderea din G8

Rusia amenințatǎ de Canada cu excluderea din G8

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Premierul canadian Stephen Harper a ameninţat Rusia cu excluderea din G8 dacă nu va înceta imediat ocuparea peninsulei ucrainene Crimeea.

Rusia amenințatǎ de Canada cu excluderea din G8

Stephen Harper a declarat, în cadrul unei conferinţei de presă televizate, că „acţiunile recente ale preşedintelui Vladimir Putin izolează Rusia atât pe plan diplomatic, cât şi pe plan economic şi o pun în faţa excluderii totale din G8„. Un punct de vedere similar a fost prezentat duminică dimineaţă de către secretarul de Stat american, John Kerry. Şeful diplomaţiei americane a subliniat că se ia în calcul excluderea Rusiei din G8 dacă Moscova va continua „invadarea” Crimeei.

Duminică, ţările din cadrul G7 au condamnat la unison „încălcarea clară” a suveranităţii Ucrainei de către Moscova şi au anunţat suspendarea lucrărilor de pregătire a summitului G8, programat să aibă loc în iunie, la Soci, în sudul Rusiei. Premierul Canadei a discutat la telefon, luni, 3 martie, cu omologul său ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Conform mediafax, ȋn cursul discuţiei telefonice, Stephen Harper a reiterat sprijinul său pentru autorităţile de la Kiev şi şi-a exprimat dorinţa „de a asista Ucraina în această importantă şi dificilă perioadă de tranziţie”

8 comentarii

pathfinder 04-03-2014 - 10:17

Superputerea Canada da cu Rusia de pamant!
Sa razi? Sa plangi?

salut 04-03-2014 - 10:28

E electorala.
Provinciile centrale, din preerie, Manitoba, Saskatchewan (intotdeauna ma balbai cand pronunt numele !) si Alberta au foarte multi canadieni de origine ukrainiana. Harper provine din Alberta.
Rezultatele economice ale conservatorilor lui Harper nu sunt stralucite; omul vrea puncte electorale, face si el ce poate.

briel 04-03-2014 - 14:35

Asa.

Tache 04-03-2014 - 11:23

Stiati ca URSS a avut o baza militara in Canada, in anii 1980 ?

Trupele sovietice au venit si s-au instalat, fara nicio aprobare. Baza militara URSS din Canada era destul de mare. Era o baza de reaprovizionare a submarinelor nucleare, care dubla raza de actiune a acestor submarine nucleare sovietice. Canada si-a trimis armata, formata din anglofoni si francofoni, care au luat o bataie crunta din partea trupelor sovietice.

In disperare, Canada a trimis o armata formata din eschimosi (inuiti), care au reusit, intr-un final, sa distruga baza sovietica.

urbos 04-03-2014 - 11:28

Cacanada…
Ii cam paste si pe ei secesiunea.

briel 04-03-2014 - 14:34

Nu cred. Latura economica ii tine impreuna. Iar Canada are o armata slaba, oameni si resurse, se bazeaza pe americani. US vrea o singura tara vecina la nordul ei.

ValVerde 04-03-2014 - 14:51

Hahahahah

USA si Canada au propus sanctiuni economice si excluderea Rusiei din G*
Europa se opune. Vor sa ramina la nivel de declaratii si discursuri sfichiuitoare.

Nu stiu ce mai cauta Kerry prin Kiev.
Asta e o problema creata de Europa, sa se descurce…

Acum Putin a inceput sa faca frumos, sa spuna ca n-a vrut, si si-a retras si trupele alea care faceau manevre.

Zice sa se revina la conditiile semnate de opozitie, de Ianukovici si de Vest.
(Alegeri in Decembrie)

Are dreptate.

Din toata tevatura, Putin va iesi cistigator (fara sa alipeasca Crimeea, doar asa, un fel de culturist cu muschii mari). Mardeiasul cartierului.
America a intrat intr-o ciorba care nu era a ei, o sa iasa cit mai repede.
Europa se dovedeste a fi flescaita si penibila…mai mare rasul.
Ucraina va continua sa fie tara cirpita care a fost inca de la inceput, dar mult mai inteleapta…a bridge too far….

Antibasistul 04-03-2014 - 15:06

Tot mare prost ai ramas bai Mache-cacat verde, NUMAI moartea te vindeca de prostie, ptiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult