Acasa InternationalExterne Rusia, amenintata de propria populatie

Rusia, amenintata de propria populatie

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Adevarata amenintarea la adresa Federatiei Ruse o reprezinta scaderea scaderea demografica, potrivit unui articol publicat de The Washington Times, care sustine ca populatia Rusiei scade cu aproximativ 750.000 de persoane anual, iar in acest ritm, pana la jumatatea secolului, ea ar putea fi de doar 100 de milioane de persoane.


Mai mult, cotidianul american citeaza declaratia lui Serghei Mironov, presedintele Consiliului Federatiei, camera superioara a parlamentului rus, care a preconizat ca pana in anul 2080, populatia Rusiei ar putea ajunge la 52 de milioane de persoane, in cazul in care ritmul scaderii demografice ramane constant. Dupa aproape un secol de servicii sanitare precare, in care avortul a fost un fenomen extrem de raspandit, rata infertilitatii in randul barbatilor rusi este mult mai ridicata decat in Vest. In acelasi timp, din cauza alcoolismului, a cresterii consumului de droguri si a numarului cazurilor de infectare cu virusul HIV, speranta de viata a scazut si ea vertiginos, rezultatul fiind ca Rusia a ajuns incapabila sa-si sustina populatia. Potrivit Biroului de Recensamant al Statelor Unite, care a efectuat un studiu in Rusia, in anul 2006 rata fertilitatii la nivel national era de aproximativ 1,4 procente, mult sub nivelul de 2,1, necesar pentru ca o populatie sa ramana constanta. Conform ultimului recensamant, in ianuarie 2010 populatia Rusiei era de apoximativ 142 de milioane de locuitori.

 

0 comentariu

jan dinu 25-03-2010 - 05:12

Shi -un pistol pe piept sa-l tzii
Ca rau ai fost printre cei vii !!

Bafto delo – delo !

JD

ulivia 26-03-2010 - 08:02

..pai tocmai actualul presedinte roman a nins cu stele de ghenerali peste incompetentul SRI, asta ca sa -i rasplateasca ca sunt suezui si orbi la existenta rETELEI DE CRIMA ORGANIZATA „VOICU”DIN CADRUL PSD,sau poate ca sa-si apere prorpia Retea indentica ci cea din PSD ,din PDL?intrebare ?Exista vreo retea de crima oprganizata PSD-PDL,care sa fi fost cereata de iliescu ion ,imbunatatita de actuala presedentie romaneasca care sa stranga informatii despre TOTI POLITICIENII DE LA BRUXELLES?Intrebarea este legitima atat timp cat rap[ortul pe justitie este unul naiv si prea indulgent, atat timp cat judecatorii romani sunt complicii retelei de crima organizata „voicu”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult