Acasa InternationalExterne Rusia ar fi deversat deseuri nucleare in apele teritoriale suedeze din Marea Baltica

Rusia ar fi deversat deseuri nucleare in apele teritoriale suedeze din Marea Baltica

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.La inceputul anului 1990, Rusia ar fi deversat deseuri nucleare in Marea Baltica, potrivit unui reportaj difuzat de televiziunea suedeza, citat de BBC.


Aceasta sustine ca materialele radioactive, provenite de la o baza militara rusa din Lituania, ar fi fost deversate in apele teritoriale ale Suediei. Mai interesant este insa faptul ca guvernul de la Stockholm de la acea vreme ar fi stiut de actiunea rusilor, dar nu a facut nimic in acest sens. Conform televiziunii suedeze, vasele militare ruse ieseau in larg in timpul noptii pentru a arunca butoaie cu materiale radioactive. Guvernul suedez a anuntat ca politicienilor care se aflau la putere in acel moment li se vor cere explicatii in legatura cu incidentul respectiv. Marea Baltica este cunoscuta drept una din cele mai poluate mari, pe care Rusia ar fi utilizat-o ca “groapa de gunoi” pentru deseuri nucleare si arme chimice. Saptamana viitoare, Helsinki va gazdui un summit al statelor cu iesire la Marea Baltica, dedicat protejarii acesteia, iar, in cazul in care informatiile se vor dovedi adevarate, e foarte probabil ca subiectul se va regasi pe agenda discutiilor.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult