Acasa InternationalExterne Rusia ar putea dezvalui date despre arsenalul sau nuclear

Rusia ar putea dezvalui date despre arsenalul sau nuclear

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Rusia ia in considerare posibilitatea de a face publice date privind arsenalul sau nuclear, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Ministerului de externe, Andrei Nesterenko.


 

Dupa aceasta initiativa, Rusia a replicat ca “pasul Washingtonului va creste transparenta si va consolida increderea intre statele nulceare si cele neposesoare de arme nucleare”, conform spuselor purtatorului de cuvant rus. Tratatul START-2, semnat in aprilie la Praga de presedintii Barack Obama si Dmitri Medvedev, va intra in vigoare dupa ce va fi ratificat de Legislativele celor doua tari.

“Dupa intrarea in vigoare a Tratatului START-2, […] ne vom gandi si noi sa facem cunoscut numarul total al ogivelor detinute de Rusia, al rachetelor purtatoare si al incarcaturilor pe care le pot transporta”, a spus purtatorul de cuvant. Saptamana trecuta, Ministerul american al Apararii a facut public numarul ogivelor nucleare detinute de Statele Unite. 5.113 ogive inseamna o reducere cu 84 la suta fata de numarul maxim de ogive nucleare detinute de SUA in anii 60 si cu 75 la suta fata de numarul din 1989.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS