Acasa InternationalExterne Rusia ar putea furniza 3 vaccinuri ȋmpotriva Ebola

Rusia ar putea furniza 3 vaccinuri ȋmpotriva Ebola

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Lupta ȋmpotriva Ebola continua, iar Rusia a anunțat cǎ ȋn urmǎtoarele 6 luni va avea gata 3 vaccinuri ce ar putea fi folosite contra acestei epidemii.

Rusia ar putea furniza 3 vaccinuri ȋmpotriva Ebola (foto:npr.org)

Rusia ar putea furniza 3 vaccinuri ȋmpotriva Ebola (foto:npr.org)

„Am creat trei vaccinuri… și credem că vor fi gata în următoarele șase luni”, a anunțat ministrul rus al sănătății Veronika Skvorțova la televiziune, potrivit agenției de presă Ria Novosti. Aceasta a adǎugat cǎ „unul este deja gata pentru un test clinic”, precizând că altul dintre vaccinuri a fost creat dintr-o tulpină inactivă a virusului.

Epidemia de febră hemoragică Ebola, care a început în Guineea la sfârșitul lunii decembrie 2013, a făcut 4.033 de morți la data de 8 octombrie, potrivit ultimului bilanț al OMS. În total, 8.399 de persoane au fost infectate în șapte țări. În timp ce gama de medicamente antivirale experimentale crește, OMS a anunțat două vaccinuri „promițătoare”: unul dezvoltat de firma britanică GSK (GlaxoSmithKline), iar celălalt de agenția de sănătate publică a Canadei la Winnipeg, a cărui licență de comercializare este deținută de societatea americană NewLink Genetics.

Teste clinice ale vaccinului firmei GSK au început recent în Mali, țară africană vecină cu Guineea. OMS speră ca primele rezultate ale testelor asupra acestor două vaccinuri să apară în noiembrie-decembrie și începutul fazei a 2-a (ce permite evaluarea eficacității vaccinului) în țările afectate în ianuarie-februarie. Conform Agerpres, Rusia, care nu a raportat niciun caz de infecție pe teritoriul ei, a trimis la sfârșitul lunii august o echipă de virusologi și un laborator mobil pentru a ajuta în lupta împotriva epidemiei în Guineea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult