Acasa InternationalExterne Rusia declară că a început numărătoarea inversă

Rusia declară că a început numărătoarea inversă

scris de Misu Andrei
112 afisari

Occidentul se confruntă cu momentul adevărului, iar Rusia a început numărătoarea inversă în așteptarea adoptării propunerilor privind garanțiile de securitate adresate Statelor Unite și NATO.

Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, a declarat, la reuniunea Forumului OSCE pentru Cooperare în Securitate, că Rusia a început numărătoarea inversă.

„Vine un moment al adevărului când Occidentul fie acceptă propunerile noastre, fie se vor găsi alte modalități de a proteja securitatea Rusiei”, a spus Gavrilov.

„Sunt convins că, dacă ar fi bunăvoință și dorință de compromis în orice situație, ar fi posibil să găsim o cale de ieșire către soluții reciproc acceptabile. Nu mai avem timp. Începe numărătoarea inversă”.

Diplomatul rus a subliniat că ceea ce este în joc este rezolvarea problemelor de securitate, care nu sunt presante doar pentru Rusia, ci pentru toate națiunile din Eurasia și zona euro-atlantică.

Gavrilov este de părere că acțiunile NATO au avut ca rezultat fragmentarea spațiului paneuropean și au provocat pagube uriașe autorității OSCE, care s-a transformat într-un ostatic al „agendei înguste a Occidentului colectiv”.

În aceste condiţii, delegaţia rusă va veni de acum înainte la Forumul OSCE pentru cooperare în domeniul securităţii doar cu problemele care corespund propriilor interese naţionale, a subliniat şeful delegaţiei ruse.

La 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a publicat un proiect de acord cu Statele Unite privind garanțiile de securitate și altul privind măsurile de asigurare a securității Rusiei și a statelor membre NATO, propuneri considerate de SUA, UE și NATO ca inacceptabile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult