Acasa InternationalExterne Rusia impune taxe vamale produselor din Republica Moldova

Rusia impune taxe vamale produselor din Republica Moldova

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret, care va intra ȋn vigoare ȋn 30 de zile, privind introducerea de taxe vamale produselor importate din Republica Moldova.

Rusia impune taxe vamale produselor din Republica Moldova (Foto:activenews.ro)

„Guvernul rus introduce taxe asupra produselor importate din (Republica) Moldova la nivelul tarifelor unice ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan)”, potrivit unui document publicat pe pagina electronicǎ a RIA Novosti, joi, 31 iulie. Decizia va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare, potrivit agenţiei ruseşti Ministerul rus pentru Dezvoltare Economică a elaborat săptămâna trecută un proiect de decret privind anularea unor scutiri de taxe pentru anumite produse moldoveneşti, ca vin, carne, legume, fructe şi cereale.

Conform mediafax, Moscova a avertizat anterior Chişinăul că ar putea să renunţe la regimul de liber-schimb şi să adopte principiul naţiunii celei mai favorizate în relaţiile sale cu Republica Moldova, în urma ratificării de către moldoveni a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE). Rusia şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de crearea unei zone de liber-schimb între Republica Moldova şi UE. Potrivit Moscovei, acest demers ar putea să antreneze un aflux de mărfuri pe piaţa rusească.

1 comentariu

salut 02-08-2014 - 00:52

Latratul e pe bani. Si pentru ukraineni, si pentru moldoveni, si pentru romani…ba chiar si pentru Iuropeni. K’asa-i la vie !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult