Acasa InternationalExterne Rusia: Incendiu de proporții dupǎ deraierea unui tren ce transporta azot lichid

Rusia: Incendiu de proporții dupǎ deraierea unui tren ce transporta azot lichid

scris de Z.V.
0 afisari

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate miercuri dimineață la Kirov, la 1.000 de km est de Moscova, în urma deraierii a 32 de vagoane-cisternă cu azot lichid.

Rusia: Incendiu de proporții dupǎ deraierea unui tren ce transporta azot lichid (foto:china.org.cn)

„Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din casele din jur și de la o fabrică de pâine”, a indicat Ministerul rus pentru Situații de Urgență într-un comunicat. Un tren antiincendiu și până la 250 de membri ai serviciilor de urgență au fost mobilizați în lupta cu incendiul și consecințele incidentului. Trenul a deraiat după ce un vagon-cisternă a luat foc din cauza unei rupturi la rețeaua de contact, a indicat Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General.

„La kilometrul 980, în apropiere de stația Pozdino de pe calea ferată Gorki, o cisternă cu gaz condensat a trenului de marfă 1759, care circula de la stația Zuevka până la stația Liangasov, a luat foc în urma unei rupturi survenite la rețeaua de contact. În urma incendiului, 32 de vagoane-cisternă au deraiat și s-a produs o deversare a conținutului de azot”, se precizează în comunicatul ministerului amintit, potrivit Agerpres.

Filiala locală a Ministerului rus pentru Situații de Urgență precizează că 12 vagoane au luat foc, declanșând un incendiu de proporții, în timp ce din celelalte vagoane s-a deversat o cantitate importantă de substanță. Potrivit Comitetului de anchetă rus, a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea normelor de siguranță și funcționare în transportul feroviar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult