Acasa InternationalExterne Rusia isi retrage navele din Mediterana si le trimite in Golful Aden si Marea Neagra

Rusia isi retrage navele din Mediterana si le trimite in Golful Aden si Marea Neagra

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Responsabili de la Moscova anunta ca Rusia a suspendat participarea la operatiunea NATO „Active Endeavour” din Marea Mediterana pentru a se concentra in lupta antipiraterie din largul coastelor Somaliei si asigurarea securitatii navelor straine in Marea Neagra, transmite Radio Romania Actualitati.


Potrivit unui purtator de cuvant al Statului Major al fortelor navale ruse, citat de Ria Novosti, participarea navelor ruse la asigurarea securitatii transporturilor din zona Cornului Africii va compensa neparticiparea Rusiei la operatiunea NATO „Active Endeavour”, pe motiv ca pericolul este mai mare in Golful Aden comparativ cu Marea Mediterana. Operatiunea Active Endeavour reprezinta raspunsul imediat al NATO la atacurile teroriste asupra Statelor Unite de la 11 septembrie 2001 prin desfasurarea de activitati de patrula, monitorizare a traficului naval si control si oferirea de escorta navelor nemilitare prin stramtoarea Gibraltar. Oficialul rus a adaugat ca prioritare sunt doua operatiuni, lupta impotriva pirateriei in Golful Aden si Operatiunea Armonia Marii Negre, in cadrul careia fortele navale ruse si turce asigura securitatea navelor straine in Marea Neagra. „Operatiunea Armonia Marii Negre” a fost initiata in martie 2004, de Turcia, in baza unei serii de rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU care vizau descurajarea terorismului si intarirea securitatii in stramtorile turce. In ce priveste activitatile antipiraterie din Golful Aden, Rusia s-a alaturat acestor eforturi in octombrie 2008, mentioneaza RIA Novosti.

0 comentariu

Viorica Ianc 14-04-2010 - 04:34

Miros la fel ca si radacina ?
Frunze de coriandru si alte bucatarii.
Daca vreau sa miros a morcov, cred ca
este destul sa fac cel putin un soteu de
morcovi si poate fi mai ieftin de 76 de
euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS