Acasa InternationalExterne Rusia: Manifestatii anti-Putin si violente de „Ziua maniei”

Rusia: Manifestatii anti-Putin si violente de „Ziua maniei”

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Mii de manifestanti s-au adunat sambata in mai multe orase ale Rusiei pentru a protesta impotriva politicii economice a guvernului si pentru a solicita mai multe libertati politice, transmite Agerpres. Aceasta „Zi a maniei”, cum a botezat-o opozitia, a reunit circa 1.000 de persoane la Sankt-Petersburg, 1.500 la Vladivostok, mai multe mii in enclava Kaliningrad (5.000 – potrivit organizatorilor, dar 3.000 – potrivit politiei).


Manifestatii erau prevazute si in alte orase ale tarii. La Moscova, fortele de ordine au impiedicat adunarea si au arestat circa 70 de persoane argumentand ca manifestatia nu fusese autorizata, potrivit unui purtator de cuvant al politiei. Opozitia insa considera ca nu are nevoie sa ceara autorizatie pentru aceasta intrucat Constitutia Rusiei garanteaza dreptul la adunare.
Numerosi participanti cereau demisia premierului Vladimir Putin. „Echipa lui Putin trebuie sa demisioneze !”, se putea citi pe pancarte la Sankt-Petersburg, „Guvernul trebuie sa demisioneze !”, scandau manifestantii la Kaliningrad, care defilau desi liderii opozitiei locale decisesera ceva mai devreme sa anuleze adunarea.
„Nimic nu se va schimba atat timp cat Putin va fi la putere”, a comentat in cursul manifestatiei la Sankt-Petersburg Olga Kurnosova din Frontul civic unit, care regrupeaza mai multe partide si miscari din opozitie.

0 comentariu

cercetas 28-03-2010 - 14:41

si anume substantivul neutru un cioban – doua ciobanitze, cu ciomag contra la lupi, tot acolo sa ne pupi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult