Acasa InternationalExterne Rusia nu va aduce rachete in Transnistria

Rusia nu va aduce rachete in Transnistria

scris de Ziua Veche
191 Afisari

 

.Rusia respinge invitatia facuta de reprezentantii Transnistriei, potrivit careia Moscova ar fi urmat sa desfasoare rachete pe teritoriul separatist al Republicii Moldova, scrie Ria Novosti, citata de Radio Romania Actualitati.


Invitatia liderului transnistrean Igor Smirnov fusese lansata in replica la disponibilitatea Bucurestiului de a amplasa pe teritoriul romanesc elemente ale scutului antiracheta american.

 

Potrivit sursei citate, reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a spus ca „invitatia facuta de liderul transnistrean ar putea declansa un conflict regional grav”.

Pe de alta parte, Dmitri Rogozin a avertizat ca Moscova nu isi va putea reinnoi relatiile cu Statele Unite daca va continua sa afle din presa despre planurile Washingtonului de a amplasa scutul antiracheta in vecinatatea Rusiei.

Igor Smirnov a reafimat recent ca Tiraspolul a cerut de mult Rusiei sa-si mentina „pentru vecie prezenta militara in Transnistria” si nu se opune prezentei pe teritoriul transnistrean a fortelor ruse inzestrate cu armamentul din dotare sau cu orice alt tip de armament, pentru „apararea vietii cetatenilor Transnistriei, Rusiei si Ucrainei”.

0 comentariu

Vlad 25-03-2010 - 12:57

Sa nu devina 1 euro =5 leiin cateva saptamani !!

ValVerde 25-03-2010 - 12:57

Asta e „analiza” ???
Analiza se termina de obicei printr-o concluzie a „analistului”
D-ta termini printr-o intrebare la care ti-ai raspuns singur cu citeva rinduri inainte.

Uite ideile principale:
1. Leul fluctueaza liber in functie de cerere si oferta.
2. Trei miliarde de Euro au intrat pe piata si trebuie schimbati in lei, asta pune presiune ascendenta pe leu.
Cu alte cuvinte, creste cererea, creste pretul.
3. BNR ar putea inunda piata cu lei si asta ar cobori valoarea leului (cerere mare, oferta mare=pret relativ constant).
Dar: masa monetara mare (lei) aruncati brusc pe piata alimenteaza inflatia. (ai spus-o singur) BNR vrea inflatie de 3,5% (tot de la d-ta o stiu) asa ca intre doua posibile scenarii negative (leu scump, pierdem niste bani vs. inflatie) BNR a ales prima optiune.

Eufrosin 25-03-2010 - 13:27

E cam blatant nea’ Itzaresku in politica sa constant anti-romana, nul atentioneaza cineva ?

che guevara 25-03-2010 - 14:55

Cand toate marile puteri scad „forta” monedei nationale pentru a ajuta exporturile si implicit intrarile de capital in tara, Romania face pe invers pentru a avea o justificare a banilor practic pierduti prin intarirea leului dar mai ales aruncati in lupta politica! Cine sa-i mai inteleaga pe ai nostri bravi conducatori?! Dar chiar nici unul din oameniii de decizie din Romania nu-si pune intrebarea de ce SUA, China, Rusia au „lasat” sa le slabeasca moneda nationala? E adevarat ca „povestea” e alta dar nu am putea face si noi ca cei care au succes si sunt niste supravietuitori in aceste vremuri grele?

De peste 20 de ani, Romania reprezinta taramul razboaielor politice. Al luptelor pentru Putere. Al sfidarii populatiei. Al decredibilizarii institutiilor. Al transformarii sistemului judiciar intr-o unealta docila, ce trebuie sa raspunda comenzilor Puterii. Al politizarii iresponsabile a administratiei publice. Situatia a ajuns, in 2010, una disperata.

http://gandeste.org/politica/despre-multele-romanii/9908

Titi 25-03-2010 - 15:46

Aveti dreptate. Ar trebui ca BNR sa dea drumul la inflatie si sa loveasca in veniturile putine ale celor multi. Mai bine sa aiba statul de unde sa plateasca pensiile decat sa aiba acestea putere de cumparare. Numai asa putem scapa de pensionarii care mananca bugetul acestei tari. Sau nu am inteles eu prea bine ce vrei sa spuneti aici?

Marius 25-03-2010 - 20:10

… cui serveste articolul asta? Sutelor de mii de debitori ai bancilor care platesc rate in valuta? Nu cred…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult