Acasa InternationalExterne Rusia nu vrea rachete NATO la graniţa turco-siriană

Rusia nu vrea rachete NATO la graniţa turco-siriană

scris de M.A.
1 afisari

Rusia sfătuieşte Turcia să nu instaleze rachete Patriot în apropiere de graniţa cu Siria, a declarat joi ministrul rus al Afacerilor Externe.

Rusia nu vrea rachete NATO la graniţa turco-siriană

„Militarizarea frontierei turco-siriene este un semn îngrijorător”, a declarat Aleksandr Lucaşevici, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, comentând cererea făcută de Ankara la NATO, în vederea instalării de rachete pe teritoriul său. „Sfatul nostru pentru colegii turci este altul: utilizarea potenţialului de influenţă asupra opoziţiei siriene pentru a se ajunge mai repede la demararea unui dialog intersirian, şi nicidecum folosirea forţei pentru a provoca o întorsătură periculoasă a situaţiei”, a adăugat acesta, potrivit Mediafax.

„Am văzut reacţia partenerilor noştri din NATO„, a mai declarat purtătorul de cuvânt. „Asemenea demersuri este evident că nu cresc optimismul unei soluţii politice rapide” în Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse.

Miercuri, Turcia a cerut oficial membrilor NATO instalarea de rachete de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip Patriot de-a lungul graniţei cu Siria. Îndeosebi Statele Unite şi Franţa s-au declarat în favoarea unei asemenea cereri.

1 comentariu

kapa 23-11-2012 - 06:42

atunci sa se retraga din transnistria,sa plede in p..zda mamii lor in votka moscovei

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult