Acasa InternationalExterne Rusia pregătește un nou convoi umanitar către separatiștii din estul Ucrainei

Rusia pregătește un nou convoi umanitar către separatiștii din estul Ucrainei

scris de Laurentiu Banches
39 Afisari

Ministrul adjunct rus pentru situații de urgență, Vladimir Stepanov, a anunțat că un nou convoi umanitar rus va ajunge în estul separatist al Ucrainei la 30 noiembrie.

Rusia pregătește un nou convoi umanitar căre separatiștii din estul Ucrainei (foto:rferl.org)

Rusia pregătește un nou convoi umanitar căre separatiștii din estul Ucrainei (foto:rferl.org)

Vladimir Stepanov  a menționat că peste 100 de camioane vor transporta în regiunile Donețk și Lugansk o încărcătură de peste 1.000 de tone, constând în special în materiale de construcții pentru refacerea caselor distruse în contextul confruntărilor din aceste teritorii. Stepanov a precizat că Rusia va continua și după acest convoi să trimită ajutor umanitar în estul Ucrainei. Acesta este cel de-al 8-lea convoi umanitar rus trimis în regiune de la jumătatea lunii august. Ajutoarele au constat în alimente, apă, generatoare electrice, medicamente, materiale de construcții.

Convoiul precedent, format din 50 de camioane, a ajuns în estul Ucrainei la 16 noiembrie și a livrat 350 de tone de ajutor umanitar, potrivit Agerpres. Majoritatea convoaielor umanitare nu au fost convenite cu autoritățile de la Kiev, presa ucraineană scriind recent că, alături de produse alimentare și medicamente, Moscova ar fi trimis în Donețk și Lugansk și soldați ai armatei regulate, pentru a le veni în ajutor insurgenților proruși.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS